De Jury 2010: 1ste Voorronde!

0
1
%0A%0A https://eurovisionbelgium.be/2010/04/de-jury-2010-1ste-voorronde/">
WhatsApp

Het is eindelijk zover! De Jury 2010 begint eraan. Vanaf vandaag tot 15 mei kan u elke zaterdag op dit blog vinden wat 4 fans van het Eurovisie Songfestival vinden van de deelnemende songs van de 55ste editie van het grootste muziekfestival van Europa. Veel plezier!

01. MoldaviĆ«: SunStroke Project & Olia Tira – Run Away

Het nummer is goed opgebouwt, helaas dat de verkeerde uitvoerende artiest bij het nummer is gezocht. Met de juiste artiesten was het een sterk nummer geweest.(Martijn)

Live klinkt dit vreselijk, als ze zich ook weer evenzo kleden als tijdens de NF, dan worden ze laatste. Alleen het saxofoontje is leuk, maar dat wordt dan weer geplaybackt. (Erik)

Klassieke muziek in het begin van het lied doet me altijd terug denken aan de vroegere tijden van het songfestival toener nog met een live orkest werd gespeeld. Maar over Moldaviƫ nu, ze geven een mix tussen kitch (hoort uiteraard bijhet songfestival), een op niets trekkende tekst , slecht gezongen en een act die ietsje slechter is dan een dansendepinguin. Hopelijk doen ze er iets aan. De zangeres kan redelijk zingen maar het niveau wordt vooral neegehaald door deman die er tijdens het lied bij komt. Moldavie is een slechte start van het songfestival en hopelijk blijven ze in de halve finale steken.
finale steken. (Maxim)

Niet echt een sterk lied om te starten, het saxofoonmoment vind ik wel een van de mooiste momenten van de act, maar daar blijft het bij. (Ayrton)

02. Rusland: Peter Nalitch – Lost and forgotten

Het nummer is goed opgebouwt, helaas dat de verkeerde uitvoerende artiest bij het nummer is gezocht. Met de juiste artiesten was het een sterk nummer geweest. (Martijn)

De zanger lijkt op een zoon van Demis Roussos, het nummer heeft iets eigens / Russisch. Mij staat et niet helemaal aan, maar het zou kunnen scoren. (Erik)

Een man die een ballade zingt is een zeer mooi concept vind ik persoonlijk. Maar het is natuurlijk de uitvoering van het concept die telt en in Rusland hebben ze toch iets verkeerd gedaan. Een onverzorgde man met nog wat mannen eromheen die eigenlijk niet zo veel doen. In het concept van de ballade zingen hoort dus wel een verzorgde man. Het is een verschrikkelijk blijtlied maar dan bedoel ik niet het lied waar je van gaat beginnen wenen door de tekst maar door er door naar te luister begint te wenen van “Is dit nu nog niet gedaan”. Rusland zal wel in de finale staan spijtig genoeg, heeft er de vriendjes voor uiteraard maar verdient het echt NIET (Maxim)

Waar zijn de tijden van Dima Bilan. Hij ziet er wel goed uit en weet zijn act te verkopen, maar deze patattenzak? Rusland, geen finale dit jaar! (Ayrton)

03. Estland: Malcolm Lincoln – Siren

Mooi nummer, mooie invulling, minder sterke act. Als aan de act nog flink gesleuteld wordt kan het nog goed gaan scoren. (Martijn)

Vrolijke britpop, al word ik een beetje nerveus van de bewegingen van de zanger, die live overigens net zo goed zingt als op de plaat. (Erik)

Estland stuurt dit jaar een origineel lied in. Of het zal scoren laat ik in het midden maar ik vind het een zeer mooi lied mooi gezongen en een mooie neerzetting. (Maxim)

Dit is zo’n liedje dat je liever niet in je hoofd wil hebben, maar er toch in blijft zitten. Een goed vervolg op 2009 voor Estland, maar of het de finale haalt… (Ayrton)

04. Slowakije: KristĆ­na – Horehronie

Goed nummer, uitermate geschikt voor het songfestival. Jammer van de zwakke, vaak vals klinkende Kristina. (Martijn)

Te lief , maar niet pittig genoeg om op te vallen, beetje vervelende loting ook. Wel een van mijn favorieten. Bang dat ze blijft hangen in de semi. Onverdiend dan dus. (Erik)

Dit is een toppertje. Mooie choreografie, mooi gezongen, in een taal die we niet veel horen op het eurovisie song festival. Dit is een lied die samenhangt en eigenlijk toppie is. (Maxim)

Toch wel een favorietje voor mij. Dit lied heeft alles, de looks, de moves, de taal vindt ik ook charmanter dan pakweg het Russisch. Top 10 in finale! (Ayrton)

05. Finland: Kuunkuiskaajat – Tyƶlki ellƤƤ

Dit gaat geen weinig potten breken in Europa. Hoewel de muziek wel goed klinkt hadden ze beter voor een goede zangeres kunnen kiezen die minder vasl klinkt. (Martijn)

Lekkere folkbijdrage, net iets te veel herhaling en ik vind de twee stemmen niet heel mooi (bij elkaar passen). Dat springen van de backings hebben we bij Rybak al gezien. Leuk liedje in eigen taal, maar ook niet meer dan dat. (Erik)

Finland brengt dit jaar een volks liedje en daar hou ik wel van… Het wordt gebracht op een sprookjesachtige manieriets wat Finland wel uitstraalt. Dit is voor mij Ć©Ć©n van de beste inzendingen van Finland de laatste jaren. Ze komen ook origineel over met hun acordeon. (Maxim)

Nog altijd onverdiend van die laatste plaats vorig jaar, maar soit. Dit jaar zou het iets meer verdiender zijn, zo’n laatste plaats, in dit lied komen iets te veel herhalingen voor. (Ayrton)

06. Letland: Aisha – What for? (Only Mr. God knows why)

Zwak nummer, zwakke act! Hier valt weinig goed over te schrijven. De wassende dames voegen letterlijk niks toe aan het slechte nummer! (Martijn)

Live een verschrikking (zang en act), op studio opname een top-10 kandidaat. Grondige zangtraining van leadzangeres en backings kan het nummer redden. Anders hopeloos. Voordeel van de enorme twijfel wat mij betreft. (Erik)

Dit trekt nu echt op niets. Het enige waar Letland me boeit is met de tekst voor de rest is het niet Eurosong waardig (Maxim)

Verschrikking voor de oren, iets minder voor de ogen. Dat is het! (Ayrton)

07. ServiĆ«: Milan Stankovic – Ovo je Balkan

Een typisch geluid uit Servie. Het klinkt als een foute carnavalskraker. Dit zal in west Europa weinig doen, maar in de Balkan landen zeker aanslaan. (Martijn)

Erg balkan en zal dus goed scoren in die regio. Voor westerse landen TE Balkan en zal daarom niet scoren. Ik begin deze inzending steeds leuker te vinden (Erik)

Opnieuw een volks liedje en ik vind dit zelfs ietsje beter als Finland zelfs. Zij hebben een deuntje die in je hoofd blijfthangen. En hij kan goed zingen. Pluspunt. (Maxim)

Hier ben ik niet echt een fan van. Maar het is zeker niet slecht. Het blijft wel met de hakken over de sloot voor mij! (Ayrton)

08. BosniĆ« & Herzegovina: VukaÅ”in Brajić – Lightning and Thunder

Misschien komt het door de kwaliteit van het filmpje, maar het nummer en de zanger komen niet overtuigend over. Zwakke inzending voor een land welke normaal toch goede nummers inzendt. (Martijn)

De Engelse versie klinkt een stuk beter, maar de zanger heeft geen prettige stem en nog minder prettig voorkomen. Gitaarsolo in het begin is weer eens wat anders, goede opbouw van het nummer. (Erik)

Stoere bandietmacholook die een een lied zingt, oke alles kan. Bosniƫ & Herzegovina probeert en ik herhaal probeert dit jaar een rock nummer in te sturen. AlleƩ zo mag het niet genoemd worden om dat het er niet op trekt. Ik vind het tƩ braaf, en het laat me koud. Doe je ding Bosniƫ&Herzegovina, maar het gaat niet ver geraken. (Maxim)

Tussen 2006-2009 4 pareltjes gehoort, en nu gaan ze de dieperik in. BosniĆ«&Herzegovina, graag terug zo’n pareltje! (Ayrton)

Puntenverdeling van de 1ste voorronde:
Moldaviƫ: 5+2+4+6 (17/40) (8ste plaats)
Rusland: 6+5+4,5+4 (19,5/40) (5de plaats)
Estland: 8+9+7+7 (31/40) (2DE PLAATS + FINALE)
Slovakijƫ: 7+8+9+8 (32/40) (1STE PLAATS + FINALE)

Finland: 4+7+8+6 (25/40) (4de plaats)
Letland: 2+7+5+4 (18/40) (7de plaats)
Serviƫ: 7+6+8,5+6 (27,5/40) (3de plaats)
Bosniƫ&Herzegovina: 6+5+3+5 (19/40) (6de plaats)
*Puntenverdeling = Martijn+Erik+Maxim+Ayrton

Volgende week aan de beurt: Polen, Belgiƫ, Malta, Albaniƫ, Griekenland, Portugal, VJR Macedoniƫ, Wit-Rusland en IJsland!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.