De RTBF en Akamusic hebben de basisregels voor de Belgische selecties voor het Eurovisie Songfestival 2011 bekend gemaakt. De RTBF houdt haar nationale selecties gesloten voor buitenlandse songschrijvers en artiesten. Liedjes mogen naast het Frans enkel in het Engels gezongen worden.

De auteur, songschrijver en uitvoerend artiest moeten over de Belgische nationaliteit beschikken of minstens drie jaar in België woonachtig zijn. De minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar (op 1 mei 2011). Zoals de EBU het voorschrijft, mag het nummer maximum 3 minuten duren en door maximum 6 artiesten worden uitgevoerd. Het nummer mag niet voor 1 oktober 2010 uitgebracht of publiekelijk vertoond zijn geweest. De tekst mag in het Frans en/of het Engels worden gezongen.

Het nummer waarmee de artiest zich kandidaat stelt, wordt het nummer voor het Eurovisie Songfestival in geval van winst. De artiest mag het nummer niet veranderen, maar de versie van het nummer is niet de definitieve (als het nummer wordt geselecteerd, wordt er nog aan gewerkt in de studio). Alle artiesten die op 30/9/2010 de som van € 20.000 verzameld hebben, plaatsen zich voor de tweede ronde waarin het publiek en een RTBF- en Eurovisiejury (onafhankelijk van Akamusic) hun stem uitbrengt. Het nummer met de meeste stemmen vertegenwoordigt België op het Eurovisie Songfestival 2011.  (Bron: Belgovision.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

📰 Nieuws