Voor de dag dagelijks leuk af te sluiten krijg je rond de klok van elk dagelijks het leuke korte nieuws van het Eurovisie Songfestival, maar ook weetjes, roddels en misschien ook het mindere kortere nieuws, op weg naar Oslo en in Oslo.
De Noorse omroep NRK heeft bij monde van Hans-Tore Bjerkas laten weten dat het extreem moeilijk zou worden om het Songfestival voor de tweede keer op rij te organiseren. Dat zou enkel kunnen als de EBU extra fondsen ter beschikking zou stellen. Songfestivalbaas Svante Stockselius heeft al laten weten dat dit niet het geval zal zijn. Sietse Bakker, verantwoordelijke voor communicatie hield het op een diplomatisch antwoord in de stijl van Jean-Luc Dehaene: ‘We zullen wel zien als het probleem zich stelt.’
Het Kroatische trio Feminnem heeft een nummer opgenomen met de Bulgaarse deelnemer Miro en Sir Jam. Van ‘Mil Amantes’ wordt binnenkort een clip in Sofia opgenomen. Intussen kan je het nummer hier beluisteren.
Sportlabel Puma pakt uit met een verrassende reclamecampagne: voetbalsupporters zingen Songfestivalnummers. In Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië werden echte spionkoppers verzameld voor de online promostunt. De Britten zingen ‘That sounds good to me’ (2010), de Fransen ‘Allez ola ole’ (2010), de Duitsers gaan voor ‘Ein bisschen frieden’ (1982) en de Italiaanse voetbalfanaten schreeuwen ‘Fiumi di parole’ (1997). Bekijk de Britse hymne hier en de Franse hier. Dat ‘Allez ola ole’ een nog duidelijker voetbaljasje krijgt aangemeten is weinig verrassend, maar het kan misschien deugddoend zijn om het nichtenlied ‘That sounds to good me’ van Josh (foto) in een mannelijke, stoere versie te beluisteren.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws