Sinds vorige maand op zaterdag 17 april kan je dagelijks op Eurovision Belgium lezen over alle kandidaten van het 55ste Eurovisie Songfestival, en dit nog tot 10 dagen voor de 1ste halve finale, 15 mei. Vandaag: Litouwen

In 2006 had Litouwen zijn beste inzending tot nu toe, een 6de plaats haalde ze. Maar gaan ze dit jaar beter doen? InCulto doet het met ‘Eastern European Funk’

Het n allemaal in 2003 – Jurgis Didžiulis, een Colombiaansemuzikant, bevond zich in de clubscene van Litouwen, het thuisland van zijn grootouders. Hij keerde nooit meer terug. Het mengen van Latijnse ritmes, funk, energie en punk was voor InCulto voorbestemd om een onweerstaanbaar, leuk liedje te maken voor het Eurovisie Songfestival. In 2006 werd de band genomineerd door MTV Europe voor Best Act voor de Balkan. InCulto is uitgegroeid tot een begrip in Litouwen. En Jurgis ging nog verder, waaruit hij, met het uitvinden van een succesvolle electro-rock nevenproject TWNKL en het uitvoeren van de rol van Judas op de Litouwse ‘Jesus Christ Superstar’ Dit jaar stemde zovel de jury als televoters InCulto naar Oslo, een ietwas humoristische commentaar op de verschillen van Oost- en West-Europa

Van onze jury kregen ze in totaal een 20,5/40 in de 3de voorronde en belandde op een 7de plaats

Klik hier voor hun jurybeoordeling in ‘De Jury 2010’
Klik hier voor de officiële videoclip

Vandaag volgt nog Armenië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws