Sinds vorige maand op zaterdag 17 april kan je dagelijks op Eurovision Belgium lezen over alle kandidaten van het 55ste Eurovisie Songfestival, en dit nog tot 10 dagen voor de 1ste halve finale, 15 mei. Vandaag: Armenië

4 deelnames tot nu toe, 4 top-10 plaatsen tot nu toe, zouden de Armeniërs deze traditie voortzetten. Het zal zien hoe Eva Rivas het zal doen met ‘Apricot Stone’

Tussen 1996 en 2004 stond ze bij de solisten van Arevik, misschien herinnerd u deze nog wel van het Junior Eurovisie Songfestival 2007. Het jaar 2005 werd het jaar voor nieuwe kansen voor Eva. Ze werd bekroond met de titels van ‘Golden Voice of Rostov’ en ‘Miss Pearl of Don’. Ook won ze de titel ‘Vice-Miss of the Caucasus’ in Yerevan. In datzelfde jaar, tijdens de jaarlijkse Armeense MTV-awards won ze haar eerste prijs. In 2008 begon Eva Rivas met het Armeense productiecentrum en nu is ze momenteel druk bezig met het opnemen van een full cd.
De componisten van ‘Apricot Stone’ zijn Armen Martirosyan en Karen Kavaleryan, beroemd voor hun werk, zowel in Armenië en in het buitenland. Karen heeft al zes keer deelgenomen als tekstschrijver aan het Eurovisie Songfestival.

Van onze jury kreeg ze in totaal een 27,5/40 in de 3de voorronde en belandde op een 4de plaats

Klik hier voor haar jurybeoordeling in ‘De Jury 2010’
Klik hier voor de officiële videoclip

Morgen is het de beurt aan Israël en Denemarken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

📰 Nieuws