Sinds vorige maand op zaterdag 17 april kan je dagelijks op Eurovision Belgium lezen over alle kandidaten van het 55ste Eurovisie Songfestival, en dit nog tot 10 dagen voor de 1ste halve finale, 15 mei. Vandaag: Zwitserland

Zwitserland is met zijn 50 deelnames al een oudgediende, maar kon toch 2 overwinningen binnenhalen, dit jaar gaat Michael von der Heide met ‘Il pleut de l’or’

Michael von der Heide is een van de bekendste en meest veelzijdige zanger van Zwitserland. Hij is geboren op 16 oktober 1971 in het Zwitserse bergdorp Amden. Michael von der Heide zingt Frans, Duits, Zwitsers Duits, Engels of Italiaans en mixt pop, jazz, folk en rock met traditionele Franse chanson. Hij creëert beelden en herinneringen in de hoofden van zijn luisteraars, onvermijdelijk vinden ze dan de juiste sfeer bij Michael. Tot op heden heeft Michael von der Heide acht albums gereleast en 18 singles. Veel van zijn cd’s zijn Zwitserse hits. Zijn. Hij is ook een acteur, hij heeft gewerkt met producer Christoph Marthaler op de podia van de Lyon Theâtre National, de Volksbühne in Berlijn en het Schauspielhaus in Zürich. Michael von der Heide houdt ook van om te werken met andere artiesten. Hij zong een duet met de Duitse legende Kriminaltango Nina Hagen en verscheen met Ute Lemper, Catherine Ringer, Regine en Angelique Kidjo op het Montreux Jazz Festival.

Van onze jury kreeg hij in totaal een 25/40 in de 3de voorronde en belandde op een 5de plaats

Klik hier voor zijn jurybeoordeling in ‘De Jury 2010’
Klik hier voor de officiële videoclip

Straks krijg je nog Zweden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws