Sinds vorige maand op zaterdag 17 april kan je dagelijks op Eurovision Belgium lezen over alle kandidaten van het 55ste Eurovisie Songfestival, en dit nog tot volgende week zaterdag, 15 mei. Vandaag: Oekraïne.

Oekraïne won in 2004 het Songfestival met Ruslana en heeft een 2de plaats in 2007 en 2008 verdient. Dit jaar zenden ze Alyosha en die andere meneer, Vasyl Lazarovych mocht dan toch niet gaan.

Alyosha (Olena Kucher) werd geboren op 14 mei 1986 in Zaporozje. Sinds haar kindertijd liet ze zien wat haar liefde voor muziek is: vanaf het 5de leerjaar zong ze in een schoolkoor en sinds de leeftijd van 15 jaar kon ze terecht in de Yunost studio. Toen ze 18 werd zat Alyosha voor grote veranderingen in haar leven. Ze verhuisde naar Kiev en had ze zich ingeschreven voor de Nationale Universiteit van Kiev. Tegelijkertijd opende ze haar eigen opnamestudio samen met enkele vrienden. Alyosha is de auteur van vele hits voor de populaire zangers. Ze werkte bij Fabrika Zvesd (Star Factory) als zangleraar, back-zanger, geluid producent, schrijver en componist. Ze werkte samen met Potap & Nastia Kamenskih, Natasha Mogelivskaya, Irina Bilyk, Alina Grosu en Ani Lorak. Haar eerste album werd ook uitgebracht in de VS.

Van onze jury kreeg ze in totaal een 27/40 in de 3de voorronde en belandde op een 3de plaats

Klik hier voor haar jurybeoordeling in ‘De Jury 2010’
Klik hier voor de officiële videoclip

Morgen is het de beurt aan Nederland en Roemenië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

📰 Nieuws