Sinds vorige maand op zaterdag 17 april kan je dagelijks op Eurovision Belgium lezen over alle kandidaten van het 55ste Eurovisie Songfestival, en dit nog tot volgende week zaterdag, 15 mei. Vandaag: Nederland

In 1957, 1959, 1969 en 1975 won Nederland het Eurovisie Songfestival, de laatste overwinning is al 30 jaar geleden, dit jaar doet Sieneke mee met ‘Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)’, maar vooral de Nederlanders boren haar de grond in. Het is de eerste Nederlandstalige inzending sinds 1999.

Sieneke, de Nederlandse deelnemer aan het Eurovisie Songfestival 2010, werd geboren in Nijmegen op 1 april 1992. Ze groeide op in een hechte familie, met haar vader, moeder en jongere broer. Als kind was altijd Sieneke zot van zang en dans. Ze was pas acht toen ze begon te doen ann streetdance, en een paar jaar later deed ze aan stijldansen. Door de jaren heen begon Sieneke op feesten op diverse locaties te performen in het hele land. Twee jaar geleden heeft de bekende Nederlandse Marianne Weber het talent van Sieneke ontdekt. Ze hoorde, zag en voelde dat Sieneke echt iets bijzonders was: een spectaculaire stem en een charisma dat spontaan is. Ze begonnen voorzichtig plannen te maken voor het ‘Nationaal Songfestival’  Dat moment kwam toen de TROS Marianne Weber benaderde om een talent van haar keuze in te voeren in het NSF. Marianne aarzelde nietv en wist dat de tijd rijp was voor Sieneke.

Pierre Kartner schreef het lied. Pierre Kartner heeft een groot aantal Europese successen op zijn naam als een songschrijver. Hij schreef nummers voor onder andere Nana Mouskouri, Peter Alexander, Joe Dassin, en Mireille Matthieu.

Van onze jury kreeg ze in totaal een 15/40 in de 4de voorronde en belandde op een 9de plaats

Klik hier voor haar jurybeoordeling in ‘De Jury 2010’
Klik hier voor de officiële videoclip

Straks volgt nog Roemenië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

📰 Nieuws