Sinds vorige maand op zaterdag 17 april kan je dagelijks op Eurovision Belgium lezen over alle kandidaten van het 55ste Eurovisie Songfestival, en dit tot deze zaterdag. Vandaag: Cyprus

3 maal werd Cyprus 5de, maar Cyprus heeft sinds 2006 de finale niet meer gehaald, dit jaar zit die kans er wel dik in van wel, want ze worden toch wel als outsider voor de overwinning beschouwd. ‘Life Looks Better In Spring’ wordt gebracht door Jon Lilygreen & The Islanders.

Google kan alles, ook de kanidaat opleveren voor het Eurovisie Songfestival. Tekstschrijvers Nasos Lambrianides en Melis Konstantinou zochten iemand voor hun lied te producen en te zingen, en die vonden ze in het Verenigd Koninkrijk. Na het schrijven van ‘Life Looks Better In Spring’ kregen ze via internet contact met Jon Gregory, deze Jon vroeg toen aan Jon Lilygreen om een demo te maken en dat deed hij, samen met zijn ‘Islanders’ Jon Lilygreen is 22 jaar oud en komt uit Wales, Verenigd Koninkrijk. Hij is een professionele muzikant die betrokken is geweest bij vele stijlen; van oude tot hedendaagse muziek. Naast zingen componeert Jon zijn eigen nummers en is een zeer getalenteerde gitarist. Hij is bekend in zijn woonplaats Newport, waar hij akoestische sets doet in lokale clubs. ‘The Islanders’ zijn internationaal, ze komen uit Wales, Schotland, Noorwegen en Cyprus.

Van onze jury kregen ze in totaal een 28/40 in de 4de voorronde en belandde op een 5de plaats

Klik hier voor hun jurybeoordeling in ‘De Jury 2010’
Klik hier voor de officiële videoclip

Morgen is het de beurt aan Kroatië en Georgië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

📰 Nieuws