Sinds vorige maand op zaterdag 17 april kan je dagelijks op Eurovision Belgium lezen over alle kandidaten van het 55ste Eurovisie Songfestival, en dit tot deze zaterdag. Vandaag: Spanje

Spanje won 2 keer achter elkaar, in 1968 en 1969. Dit jaar gaat Daniel Diges naar Oslo met ‘Algo pequeñito’, het land mag rechtstreeks naar de finale omdat het een Big Four lid is.

Daniel Diges heeft sinds hij kind was van het Eurovisie Songfestival gedroomt om deel te mogen nemen. Dit jaar zal zijn droom uitkomen want hij mag het land vertegenwoordigen. Daniel Diges is een ervaren zanger en acteur. Hij werd onlangs bekroond met de Spaanse nationale theater prijs voor de beste musicalacteur. Naast muziek en theater heeft Daniël ruime ervaring als tv-acteur in tal van drama en comedy-serie, en ook als presentator en zanger in een wekelijkse show voor kinderen. Zijn liedje, met een klassieke walsbasis, spreekt over de passie en de wanhopige behoefte aan alledaagse details, belangrijke, maar soms vergeten: een streling, een zoen, een verontschuldiging, een bloem. Kleine dingen, zelfs de kleinste dingen die heel belangrijk zijn om een eeuwige liefde te handhaven. Het klinkt te mooi om waar te zijn.

Van onze jury kreeg hij in totaal een 22/40 in de 5de voorronde en belandde op een 4de plaats

Klik hier voor hun jurybeoordeling in ‘De Jury 2010’
Klik hier voor de officiële videoclip

Morgen krijgt u informatie over gastland Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

📰 Nieuws