Sinds vorige maand op zaterdag 17 april kan je dagelijks op Eurovision Belgium lezen over alle kandidaten van het 55ste Eurovisie Songfestival, vandaag breiden we er een einde aan! Tot slot: Duitsland

In 1982 won Duitsland voor het eerst en het laatst het Eurovisie Songfestival. Volgens de bookmakers is de kans het grootst dat het oftewel Baku 2011 of… Berlijn 2011. Lena Meyer-Landrut maakt een grote kans met ‘Satellite’

Lena won ‘Unser Star Für Oslo’, de nationale finale van ARD en ProSieben. Lena Meyer-Landrut uit Hannover is eigenlijk precies in het midden van de voorbereiding van haar examens. Ze doet Biologie, Sport en Geschiedenis en ze heeft een hoop te doen. Maar nu is ze aangeduid om Duitsland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Oslo. Op 29 mei, vlak na haar 19de verjaardag, ze zal op het grote podium de uitvoering van de song ‘Satellite’ doen. “Het zal moeilijk gaan tot de examens in april, maar ik zal doorgaan”, zegt ze met een zucht. “Dan zal het vrijwel altijd ontspannen zijn in Oslo’. Direct na de Duitse nationale finale ging haar single ‘Satellite’ al naar de top van alle belangrijke downloadportals. Lena creëerde zelfs een nieuwe Duitse downloadrecord: nooit eerder heeft een liedje zo goed verkocht in zo’n korte tijd!

Van onze jury kreeg ze in totaal een 31,5/40 in de 5de voorronde en belandde op een 2de plaats

Klik hier voor haar jurybeoordeling in ‘De Jury 2010’
Klik hier voor de officiële videoclip

Dit was dan ‘Vi går til Oslo’, morgen begint ‘Oslo2010: Live’ en binnen 2 weken weten we de winnaar van het 55ste Songfestival en waar we in 2011 naartoe gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

📰 Nieuws