Op zaterdag 20 november zullen veertien kandidaten dingen om de trofee van het achtste Junior Eurovisie Songfestival 2010 in Minsk, Wit-Rusland. In onze reeks ‘Junior-ID 2010’ komt u in de twee weken voor de herfstvakantie meer te weten over de veertien deelnemende landen en hun kandidaten tussen 10 en 15 jaar. Vandaag kijken we naar de inzending van Servië.

Sonja Škorić is geboren op 26 februari 1996 in Pančevo en is 14 jaar. Dit jaar was ze de enige Servische vertegenwoordiger op het Junior San Remo Festival.

Ze won al enkele prijzen in thuisstad Pančevo, Zajecar, Belgrado, Nis, Zrenjanin, Zlatibor, Unize, Tutin, Laktasi, Banja Luka en ga zo nog maar even voort. Ook in Montenegro, Roemenië, Bulgarijë, Wit-Rusland en Italië deed ze al mee aan evenementen. Haar jongere zus deed al eens mee in 2009.

Čarobna noć gaat over die magische nacht, dat de maan danst, de steren aan het zingen en dat de prinsessen hun prinsen gevonden hebben.
 

Servië op het Junior Eurovisie Songfestival:
In 2005 deed Servië nog samen met Montenegro mee. In 2006 debuteerde Servië succesvol, met een vijfde plaats. Toen song de groep Neustrašivi Učitelji Stranih Jezika het lied Učimo strane jezike. Een jaar later deden ze het nog beter met een bronzen medaille met Piši mi van Nevena Božović. In 2008 en 2009 ging het niet zo goed, met een 12e en een 10e plaats, respectievelijk met Uvek kad u nebo pogledam van Maja Mazić en Onaj pravi van Ništa lično.
  
Klik op ‘Lees Meer’ voor het liedje en de songtekst. Morgen kijken we naar het gastland van vorig jaar en Yulia Gurska uit Oekraïne.

 

Lyrics van Čarobna noć:
Daleko čuje se prelepa muzika
Šapat neba i pesma anđela
Sve zlatne pahulje, sa neba silaze
I sve je kao u bajkama

Čarobna noć i mesec pleše, zvezde pevaju
Čarobna noć, sve princeze princa imaju
Dok čekam da se boje jutra pojave
Čarobna noć lagano nestaje


Pretvoriću te u svog princa
Kada nebom prođe zvezda padalica

Čarobna noć i mesec pleše, zvezde pevaju
Čarobna noć, sve princeze princa imaju
Dok čekam da se boje jutra pojave
Čarobna noć lagano nestaje

(Daleko čuje se) Nestaje, (prelepa muzika)
(Šapat neba i pesma anđela)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws