In Zwitserland wordt het eerste lied van Düsseldorf gekozen. Het is voor de eerste keer sinds 2004 dat men in Zwitserland via een nationale finale kiest, die Sven Epiney (foto) presenteert. De Duitstalige SF en DRS3, het Italiaanstalige RSI en het Franstalige TSR sloegen de handen samen.

01. Polly Duster – Up to you
02. Duke – Waiting for ya
03. Andrina – Drop of drizzle
04. Bernarda Brunovic – Confidence
05. Anna Rossinelli – In love for a while
06. Aliose – Sur les pavés
07. Dominique Borriello – Il ritmo dentro di noi
08. Scilla – Barbie Doll
09. CH – Gib nid uf
10. Ilira and the Colors – Home
11. Sarah Burgess – Just me
12. The Glue – Come what may
De winnaar wordt gekozen via televoting. Er is wel een jury aanwezig in de zaal, om commentaar te geven, en dus stemadvies. Dat zijn Bashi, Nik Hartmann, Peter Reber, Pepe Lienhard en Francine Jordi. Die laatste twee deden, respectievelijk in 1977 (12e plaats) en 2002 (11e plaats) mee aan het Eurovisie Songfestival. De show start om 20u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

📰 Nieuws