Op 12 februari, tijdens de finale van het Zweedse ‘Melodifestivalen 2011′, wordt er een hele nieuwe methode van jurering toegepast. Zo vallen de elf regionale jury’s weg en worden die vervangen door buitenlandse jury’s. Zij geven punten (1, 2, 4, 6, 8, 10 en 12), wat een totaal van 473 betekend, de andere 473 punten door het Zweedse publiek uitgedeeld. Dit gebeurt via percentage (bv: als een liedje 10 % stemmen krijgt, krijgt het ook 10 % van de punten, dus rond de 47 punten). In de voorrondes en in ‘Andra Chansen’ blijft 100 % televoting gelden.
Op 5 februari starten de voorrondes in Luleå.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws