Vanavond komt er na vier voorrondes en een herkansingsronde een einde aan de meeste populairste Europese voorronde van het Songfestival; het Zweedse Melodifestivalen. De competitie leeft in Zweden, met kijkcijfers van rond de drie miljoen is Melodifestivalen het populairste populairste programma van Zweden. Van de 32 kandidaten mogen er tien vanavond deelnemen; de nummers één en twee van elke voorronde én de twee winnaars van de herkansingsronde.
De 10 finalisten:
01. Danny – In The Club
02. Sara Varga – Spring för livet
03. The Moniker – Oh My God!
04. Brolle – 7 Days and 7 Nights
05. Linda Bengtzing – E det fel på mej

06. Nicke Borg – Leaving Home
07. Swingfly – Me and My Drum
08. Sanna Nielsen – I’m in Love
09. The Playtones – The King
10. Eric Saade – Popular

[UPDATE] Bij de juryvoting staat Eric Saade op één:
01. Eric Saade – Popular (81)

02. Danny – In The Club (79)
03. Sanna Nielsen – I’m in Love (75)
04. The Moniker – Oh My God! (55)
05. The Playtones – The King (46)
06. Swingfly – Me and My Drum (44)
07. Linda Bengtzing – E det fel på mej (42)
08. Sara Varga – Spring för livet (23)

09. Nicke Borg – Leaving Home (20)
10. Brolle – 7 Days and 7 Nights (8)


De einduitslag wordt bepaald door elf internationale jury’s (Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Kroatië, Malta, Noorwegen, Oekraïne, Rusland, San Marino en het Verenigd Koninkrijk), die in totaal 473 punten mogen uitdelen (iedere jury mag 1, 2, 4, 6, 8, 10 en 12. De kijkers mogen dan hun 473 punten geven, dit gaat wel anders dan andere jaren. Als bijvoorbeeld een liedje 7 % krijgt van de stemmen, krijgt het ook 11 % van die 473 punten (52 punten). Zo komt men tot een eerlijkere uitslag.
Melodifestivalen wordt dit jaar gepresenteert door Marie Serneholt, deelneemster in 2009 en Rickard Olsson, presentator van Andra Chansen in 2003. De finale, en ook een backstageshow met presentatrice Elsa Billgren is live te volgen via SVT Play, waar alsook na afloop de show te herbekijken is. Op tv is de show te zien via SVT1 en SVT World. Nadien is er de beide zenders ook Eftersnack te zien is ook met Elsa Billgren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

📰 Nieuws