In de laatste week voor de repetities starten in Düsseldorf, beoordelen onze panelleden ook voor de laatste keer de kandidaten. Vandaag de resterende vier rechtstreeks geplaatste finalisten; Italië, het Verenigd Koninkrijk, gastland Duitsland en Spanje. Vorige week kreeg Frankrijk al een 6,8/10. Voor de geïnteresseerden onder jullie, klik op ‘lees meer’ voor de spannende commentaren voor deze vier landen. Geniet ervan!

Italië:
Van mij had het 100 % Italiaans gemogen.
Chiel: Ik ben erg blij dat Italië weer van de partij is! Ik had stilletjes gehoopt op een prachtige Italiaanse ballad. Het liedje Madness of love  is zeker geen verkeerde bijdrage maar weinig toegankelijk, mede doordat de taal wordt afgewisseld binnen de coupletjes. 7/10.
Erik: Ze zijn terug en lekker eigenzinnig. De erfenis van Paolo Conte klinkt door in dit lekkere jazzy nummer. Ik vind het plezierig en ik denk de juries ook. Van mij had het 100% in het Italiaans gemogen. Kanshebber, als ook de televote dit gaat oppikken, voor een hele hoge notering. Ik hoop het. 9/10.
Jonathan: De terugkeer van de Italianen is een feit. Wat ze sturen is zeker niet slecht, maar is het dan zo goed? Ik vind het een vrij saai, eentonig nummer met een vreselijke solo van de trompet. Het zou me niets verbazen moest dit het vreselijk doen, en de retour éénmalig is. 5/10.
Martijn: De grote outsider van het festival, wat mij betreft. Italië doet voor het eerst in jaren weer mee, en komt met een zeer sterk nummer welke nog voor een grote verassing kan gaan zorgen. Het enige probleem is dat de meningen dusdanig verschillen hierover dat het een top of flop gaat worden. We shall see! 8/10.
Maxim: Italië is terug! Feestje! Toch niet met dit nummer, geen goed nummer. Kan me niet bekoren. 4/10.
Verenigd Koninkrijk:
Ze zullen geen blauwtje lopen.
Chiel: Go UK! Wat een ontzettend goede inzending vanuit het Verenigd Koninkrijk. 1 .Een goed lied! 2. Een groep die aanspreekt (en bekend is van diverse hits!) 3. Een ‘drive’ om te willen winnen. De heren doen er alles voor (promotour, 2 verschillende videoclips en zelfs een blootreportage) Volgend jaar gewoon even heen en weer naar London 😉 9/10.
Erik: Ik denk dat we hier te maken hebben met de gedoodverfde winnaar. Het lied is pakkend, simpel, met opbouw en gebracht door 4 ervaren mannen die een nog altijd actieve fanbase hebben. met een gelikte choregrafie heeft London naast de Olympische Spelen misschien ook het Songfestival in huis. Zelf vind ik nummer ook wel OK. 7,5/10.
Jonathan: Ook een enorm overgehypet nummer naar mijn mening. Zeker niet slecht, maar ‘too bland’ voor mijn smaak. Nee, dit wordt ook geen top-5, hoewel het zo wordt verwacht. 5,5/10.
Martijn: De Blue’s zullen geen blauwtje lopen. Het is een eigentijds, gezellig popliedje waarmee de UK dit jaar komt. Dit zou nog wel eens goed uit kunnen pakken! Zeker een gevaarlijke outsider. 8,5/10.
Maxim: Een boysband op het Songfestival. Is van Spanje 2007 geleden denk ik, ik ben er een voorstander van. Mooi lied, nu nog een mooie act en dit zie ik in de hoogste rijen van het Songfestival van 2011. 8/10.

Duitsland:
Ik hoop dat ze Corry Brokken achterna gaat!
Chiel: Allereerst wil ik even zeggen dat ik het superstoer vind dat Lena weer opnieuw meedoet! Het getuigd van lef en durf. Taken by a stranger is een bijzondere inzending. Ik ben ontzettend benieuwd wat dit gaat doen! 8/10.
Erik: Sorry ik heb er weinig mee. Het zou sensueel en spannend moeten zijn, maar ik vind het vooral montoon, ondanks dat toch nog rommelig en totaal niet passend bij Lena’s stem. 5/10.
Jonathan: De terugkeer van Lena. Zal het in haar voor- of nadeel werken dat ze het jaar nadien terugkeert? Goede punten alvast om iets totaal anders te nemen, en niet een Satellite-kopie. Het nummer raakt me niet. Ik zie er niets in. Ik vind het saai en eentonig. Welgemeende excuses, maar ik hoop dat ze Corry Brokken achterna gaat. 3/10.
Martijn: Lekker makkelijk zal Duitsland wel hebben gedacht, we sturen Lena nog een keertje! Alsof ze het trucje nog eens over kan doen. Helaas Duitsland, had dan voor een ander nummer gekozen, andere schrijver zelfs, want dit klinkt echt nergens naar. 5/10.
Maxim: Lena komt voor de tweede maal met een goed nummer. Dit nummer past volledig bij haar in mijn ogen. 8/10.
Spanje:
12 punten van Portugal, maar dat zal het zijn.
Chiel: Wat een lekker zomers liedje! Ik wordt er vrolijk van. Ik gun het Spanje zo om weer eens een goede positie te behalen op het songfestival!  7,5/10.
Erik: Hier wordt je toch spontaan blij van? Geen idee hoe het live gaat klinken, maar Spanje stuurt wat ik van Portugal gehoopt had. Vrolijke ongecompliceerde feel-good-muziek met een mediterraan tintje. Zal niet veel potten breken, maar is altijd leuk om zo’n ding in de finale te hebben. 7/10.
Jonathan: Tot mijn eigen verbazing ben ik dit liedje écht leuk gaan vinden. Zal tenonder gaan door een teleurstellende live performance zoals het de Spanjaarden betaamt, maar het nummer zelf vind ik oprecht goed. 6/10.
Martijn: Mag ik dit de spaanse Sieneke noemen? Een slap popdeuntje met weinig toegevoegde waarde. Spanje overtuigt met dit liedje absoluut niet en het dan ook mazzel hebben dat ze in ieder geval in de finale belanden. Dat ze hiermee de top 15 niet eens zullen halen zal geen verassing zijn. 6/10.
Maxim: De Spanjaarden sturen geen goed lied naar het Eurovisie Songfestival. 12 punten van Portugal maar het zal ook al zijn. 3/10.
De top 5 van de finale:
1. Verenigd Koninkrijk (7,7/10)
2. Frankrijk (6,8/10)
3. Italië (6,6/10)
4. Spanje (5,9/10)
5. Duitsland (5,8/10)
Dit was het dan; het ‘Eurovision Panel 2011’! Hartelijk dank aan onze panelleden voor paraat te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

📰 Nieuws