Eurovision Panel 2011: Wie gaat er naar de finale?

0
1
Na deze beoordeling van het panel kennen we onze 25 finalisten, althans door ons panel. De voorbije vier weken en deze week heeft ons vijfkoppig panel de 38 inzendingen beoordeeld van de halve finalisten en daaruit hebben zij nu hun rangschikking gemaakt. Vandaag werden nog de nummers 17, 18 en 19; oftewel de laatste drie van de eerste halve finale en de tweede halve finale beoordeeld. Lees het allemaal verder; klik op ‘lees meer’.
 
Litouwen:
Het is te zwaar.
Chiel: Bijzonder liedje vanuit Litouwen! Het lijkt wel een nummer uit ‘Eurovision de musical’ Ik denk dat dit geen kans gaat maken op een finaleplek. Leuk is het wel! 6,5/10.

Erik: Normaal gesproken denk zou ik dit nummer kansloos achten. Het is te zwaar, te veel musical voor een televotend publiek. In het genre vind ik het ook niet echt sterk, maar de zangeres brengt dit nummer met verve en heeft de loting mee (na drie mogelijke door-het-ijs-zakkers) 6/10.
Jonathan: Cliché-ballad die alle zagerige elementen bevat om het slecht te maken. Het nummer kabbelt maar wat voort, ik mis de grote climax om het lied af te maken. Blijft niet voldoende hangen, slaat niet aan. Zal hoogstwaarschijnlijk niet doorgaan. 4/10.
Martijn: Dit klinkt als een klassiek staaltje popmuziek. En sterk nummer welke, zo vrees ik, zal worden afgestraft wegens oudbolligheid. Toch blijft het nummer goed overeind staan dankzij de krachtige stem van de zangeres. 8/10.
Maxim: Dit is een mooi liedje. Mooi gezongen… Alles zat perfect voor dit lied. 8/10.
Letland:
Een liedje zonder opsmuk.
Chiel: Leuke bijdrage! Gewoon een lekker liedje zonder opsmuk. Ik ben benieuwd hoe dit ‘gepresenteerd’ gaat worden op het podium en hoe dit Angel in Disquise ontvangen gaat worden. 7/10.
Erik: Pakkend refreintje maar een zanger met een vreselijke timing in de coupletten, die bovendien het hele nummer door continue vals zingt. Zelfs de rapper is beter. Muzikaal vind ik het een rommelig gedrocht, maar qua uitstraling heeft het wel iets enthousiasts.  5/10.
Jonathan: Ongelooflijk zwak nummer. In de studio-versie kan ik er nog net naar luisteren, maar live is het gewoon niet te harden. Voor de derde keer op rij laatste in de halve finale? Het zou zo maar eens kunnen voor de Letten. Te bedenken dat ze met BrainStorm zo’n schitterend debuut maakten… 2/10.
Martijn: Zeker geen slechte inzending vanuit Letland, alleen is de act zoals we die nu zien niet bepaald overtuigend. Het nummer is hedendaags en past zo thuis binnen al het popgeweld van de hitlijsten. Persoonlijk heb ik een probleem met de zanger, hij klinkt in mijn oren niet overtuigend genoeg. 7/10.
Maxim: Letland stuurt een middelmotertje, die zeer waarschijnlijk niet zal scoren op dit Eurovisie Songfestival in Düsseldorf. 5/10.
Azerbeidzjan:
Heeft genoeg internationaal appeal.
Chiel: Azerbeidzjan snapt het! Ieder jaar komen ze weer met kwalitatief goed in elkaar zittende liedjes! Dit jaar ook weer. Een goed popliedje gezongen door een leuk (en sympathiek ogend) duo. Dit liedje zal, heel terecht, wel weer in de top 10 eindigen. Ik ben benieuwd naar de act. 8,5/10. 
Erik: Ongeacht of ze live nu wel of niet kunnen zingen, deze twee gaan door naar de finale. Ik vermoed dat ze op het podium er een mooi romantisch spel van zullen maken wat mensen aanspreekt. De compositie is erg gelikt en de studio-opname kan ik wel waarderen, hoewel ik het wel een wat futloos nummer vind. 7/10.
Jonathan: Het heeft weer bloed, zweet, tranen en een hoop voorrondes gekost, maar ze zijn er toch weer in geslaagd en sterk nummer af te leveren, die Azerbeidzjanezen (is dit correct?). Heeft genoeg internationaal (lees: Amerikaans) appeal om het weer schitterend te gaan doen. Nieuwe top-5 plek ligt binnen handbereik. 7/10.
Martijn: Dit had ook zo van Rihanna ft Chris Brown kunnen zijn, een sterk nummer met boordevol hitpotentie. Alleen is het voor ons als kijker afwachten of dit live ook goed ten gehore zal worden gebracht. Als ik de video moet beoordelen zie ik een hoge notering zeker wel zitten. 8,5/10
Maxim: Een mooi duo stuurt Azerbeidzjan. Ik denk dat dit weer enkele weken zal blijven hangen in de Ultratops. Middelmoter op het Songfestival zoals meestal. Maar wel een mooi lied. 8/10.

Denemarken:
Grote kanshebber voor de overwinning.
Chiel:
Concurrentie voor de 3JS! Het liedje ligt in hetzelfde genre en het wordt ook gezongen door een groep. Het lied klinkt bekend maar zit vreselijk geraffineerd in elkaar. Eigentijdse pop. 8/10.
 

Erik: Het lied is van een Katrina & The Waves achtige eenvoud en opbouw met kent veel hapklare Engelse woorden die heel Europa kan begrijpen.  De O-hohoho’s zijn ook hier weer niet van de lucht en de kijker wordt vanaf het eerste moment in het nummer getrokken en meegenomen. Denemarken maakt aanspraak op de eindoverwinning. 8/10.

Jonathan: 2de op m’n lijstje voor Düsseldorf. Enorm radio-friendly nummer. Onschuldig, aanstekelijk, leuk. Alles wat een trashy goedkoop liedje bevat dat het goed gaat doen. Of de groep het even goed zal doen als Chanée en N’Evergreen valt te betwisten, maar alleszins een finaleplek is gegarandeerd. 8,5/10.
Martijn: De nieuwe Love shine a light is opgestaan. Wat mij betreft pakt dit nummer zeer goed uit en ik zie het zelfs als een grote kanshebber voor de overwinning. Een sterke inzending van Denemarken! 9/10.
Maxim: Niet slecht. Goed gezongen. Maar meer is er niet over te zeggen. 6/10.

Griekenland:
Ze hebben last van een
 crisis.
Chiel:
Aparte bijdrage vanuit Griekenland. Een lied wat ik in het begin niks vond maar waar ik langzamerhand aan begin te wennen. Zo vond ik het lied tijdens ‘Eurovision in concert’ al weer stukken beter! 7/10.

Erik: Het nummer bestaat uit twee losse delen, die naar het einde toe ook niet bij elkaar komen. De rap is wat mij betreft volkomen oninteressant en overbodig. De zang(er) daarentegen is mooi en typisch Grieks. Jammer van de rap en de stijve performance. 5/10

Jonathan: Griekenland was stiekem één van m’n favoriete landen van 2004 tot en met 2010, maar dat imago krijgt een serieuze deuk door dit gedrocht van een nummer. ‘Rommelig’ is the appropriate word denk ik. Kan mij totaal niet bekoren, maar is ook een zekere finalist. 2,5/10.

Martijn: In Griekenland hebben ze last van een crisis, en dat is bij deze inzending ook duidelijk het geval. Het alles behalve goed, en juist eerder slecht te noemen. Dit zijn we niet meer gewend vanuit Griekenland, die over het algemeen top10 noteringen behaald met heerlijke nummers. Wat mij betreft een dikke Fail voor Greece! 4,5/10.

Maxim: ‘Spektakel’ op de video maar de zang laat toch de wensen over… Ook al zitten er rap stukjes in. Echt een slechte keuze. 3/10.
Ierland:
De eerste of laatste bij de televoters.
Chiel: Catchy liedje! De act vind ik ook leuk, al is het wel totaal anders dan het, totaal ondergewaarde It’s for you van vorig jaar. Zal Europa dit begrijpen? 7,5/10.

Erik:
Het liedje klinkt als een Lady Gaga afdankertje, de tweeling heeft een gearriveerde uitstraling die tegen ze gaat werken. Ze kunnen niet zingen en hebben een verschillend ritme gevoel. Het team achter Jedward heeft er een gelikte act van gemaakt, maar mij overtuigt het toch geen moment. 5/10.
Jonathan: Dit is gewoon lachwekkend slecht. Dit wordt of eerste of laatste bij de televoters. En of de juryleden dit nummer links laten liggen of net serieus nemen is ook nog maar de vraag. Ik hoop alvast dat het niet doorgaat, hoezeer ik de Ieren nog eens een toppositie gun. Sorry, niet dit jaar. 3/10.
Martijn: De videoclip ziet er goed uit, het nummer klinkt dan zelfs lekker catchy en modern. Waar het bij deze inzending aan mankeerd is de uitvoerende artiest, artiesten zelfs, al noem ik deze tweeling liever niet zo. Ierland zit net als Griekenland in het slop, en laat dat met deze inzending nog eens duidelijk blijken. 6/10.

Maxim:
Alternatief uit Ierland, maar dan toch in mijn ogen een slecht alternatief. Geen fan van dit nummer van Jedward. 4/10.
 
Frankrijk:
C’est bon!

Chiel: Dit zou wel eens hele hoge  ogen kunnen gaan gooien in Düsseldorf! Tussen de liedjes van dit jaar valt het enorm op en is het uniek in z’n soort. Dit gaat scoren! 8,5/10.

Erik: De zanger is bijna eng graatmager en heeft een scheef bekkie. Zijn stem vind ik niet prettig in het gehoor liggen en dan kijkt hij ook nog eens moeilijk als hij zingt. Compositie is aardig maar niet meer dan dat. Zou dit genre dan nu eindelijk eens scoren op het ESF podium? Ik denk het niet. Geen vervelend nummer, maar absoluut niet mijn favoriet. Mocht het winnen, dan snap ik dat. 6,5/10.


Jonathan:
Dit nummer laat me koud én warm tegelijk. Erg bizar. De ene keer vind ik het fantastisch goed, de andere keer vind ik het potsierlijk. Ik zie dit het niet goed doen voor Frankrijk, jammer want het is één van mijn favoriete songfestivallanden. 6/10

Martijn:
Ik hou absoluut niet van deze style muziek, maar het zal tijdens het ESC zeker worden gewaardeerd. Het is enkel en alleen de vraag hoeveel smsjes hiervoor worden verstuurd, ik betwijfel het namelijk of de jeugd hier op zit te wachten. 5/10
 
Maxim:
Dit zie ik wel als een kanshebber voor een topplaats. Goed lied en een goeie zanger. C’est bon! 8/10.
En dat maakt ook dat we alle halve finalisten hebben beoordeeld en dat we kunnen zien wie er volgens onze panelleden naar de finale mag. Bij een ex-aquo worden de hoogste individuele punten geteld (Als een land een 8 kreeg als hoogste en een ander land een 7,5 als hoogste; staat het land met 8/10 boven het andere land)
Eerste halve finale:
1. Azerbeidzjan (7,8/10)
2. Finland (7,5/10)
3. Noorwegen (7,4/10)
4. Hongarije (7,4/10)
5. Zwitserland (7,4/10)
6. Albanië (7,3/10)
7. Polen (7,3/10)
8. San Marino (7,2/10)
9. Servië (6,9/10)
10. Litouwen (6,5/10)
11. Rusland (6,5/10)
12. Armenië (6,4/10)
13. Turkije (6,3/10)
14. IJsland (5,9/10)
15. Georgië (5,7/10)
16. Kroatië (5,5/10)
17. Malta (5,2/10)
18. Griekenland (4,4/10)
19. Portugal (3/10)
Tweede halve finale:
1. Slovenië (8/10)
2. Zweden (8/10)
3. Denemarken (7,9/10)
4. Nederland (7,7/10)
5. Oostenrijk (7,4/10)
6. Estland (7,3)
7. Oekraïne (7/10)
8. Bosnië & Herzegovina (6,9/10)
9. Bulgarije (6,7/10)
10. Slowakije (6,5/10)
11. Roemenië (6,5/10)
12. Israël (5,8/10)
13. Wit-Rusland (5,8/10)
14. Cyprus (5,7/10)
15. Ierland (5,5/10)
16. Letland (5,2/10)
17. België (4,7/10)
18. Macedonië (4,3/10)
19. Moldavië (3,4/10)
Frankrijk heeft als eerste ‘Big Five’-land een 6,8/10. Volgende keer komen in het slot de overige vier landen die al geplaatst zijn aan bod.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.