Sinds 21 maart presenteren wij u elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag twee kandidaten van het Eurovisie Songfestival 2011, dat plaatsvind op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei 2011 in de Esprit Arena in Düsseldorf. Op vrijdag kan u op deze site telkens lezen wat ons ‘panel’ van de liedjes vind. We eindigen met de voorstelling van alle 43 kandidaten op donderdag 28 april. Vandaag de IJslandse en Roemeense inzending.
 
Eerbetoon voor ‘Sjonni’ uit IJsland. 
In IJsland heeft men gekozen voor Sjonni’s Friends met Coming Home. De oorspronkelijke zanger Sigurjon ‘Sjonni’ Brink overleed op 17 januari thuis geheel onverwacht aan een hartstilstand. In intern overleg werd besloten dat zes vrienden Matthías Matthíasson, Hreimur Örn Heimisson, Gunnar Ólason, Vignir Snær Vigfússon, Pálmi Sigurhjartarson en Benedikt Brynleifsson de handen in elkaar sloegen als Sjonni’s Friends.
   
Op 29 januari is er de derde voorronde van Söngvakeppni Sjónvarpsins 2011. De groep treed als laatste op en raken door naar de finale van twee weken later. In die finale mogen ze opnieuw aantreden als laatste met Aftur heim. Uiteindelijk wordt bekendgemaakt dat ze in de top 2 zitten, samen met Magni Ásgeirsson. Aftur heim won met 25.449 stemmen, zo’n kleine 7000 meer dan de nummer twee. Op het Songfestival zullen ze Coming home zingen, wat vertaald is door de vrouw van Sjonni.

  

Tweede keer, goede keer!
Hotel FM mag dit jaar Roemenië vertegenwoordigen met het lied Change. In 2005 werd de groep opgericht door een Roemeense composer en in 2009 werd groep volledig vernieuwd. De zanger is David Bryan, Gabriel Băruţa (piano) & Alex Szus (drum) vervoledigen de band. Vorig jaar werden ze al eens vierde met de ballad Come As One in de Roemeense selectie.

Een kleine 9 maand later doen ze opnieuw mee aan de voorronde van het Eurovisie Songfestival 2011 met Change, dat een heuse oud en nieuw-show wordt. Na een 6-uur durende uitzending komt Hotel FM als winnaar uit de bus, met de maximumscore van de jury, waar ondermeer Niamh Kavanagh (Ierland 1993, 2010) en Chiara (Malta 1998, 2005, 2009), en de tweede plaats van de kijkers haalde het 22 punten binnen, 5 meer dan de eerste achtervolger.
 

  
Uitgebreidere info van deze landen, alle andere landen  en het Songfestival van dit jaar is er vanaf 30 april te vinden in ‘Good To Know…’, een eenmalig magazine omtrent het Eurovisie Songfestival 2011. Bestellen kan nu al gratis via goodtoknow@eurovisionbelgium.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

📰 Nieuws