Sinds 21 maart presenteren wij u elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag twee kandidaten van het Eurovisie Songfestival 2011, dat plaatsvind op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei 2011 in de Esprit Arena in Düsseldorf. Op vrijdag kan u op deze site telkens lezen wat ons ‘panel’ van de liedjes vind. We eindigen met de voorstelling van alle 43 kandidaten op donderdag 28 april. Vandaag de kandidaten uit Litouwen en Letland.
  
Geschoolde zangeres zingt voor Litouwen.

Dit jaar wordt Litouwen vertegenwoordigt door de 23-jarige Evelina Sašenko, zij zal C’est Ma Vie brengen op het Songfestival. Sašenko is geboren in een Pools-Oekraïnse familie. Op haar begon ze met zingen en later op school gaat ze voor muziek. In 2009 neemt ze deel aan een televisiewedstrijd, waar ze opgemerkt wordt door een Litouwer die banden heeft met het nationaal symfonieorkest.

   
Vorig jaar werd ze al eens derde in de Litouwse finale. Dit jaar schreef ze zich opnieuw in voor de preselectie voor het Eurovisie Songfestival in Litouwen. Met het lied “C’est Ma Vie” wil ze zowel zesjarigen als 66-jarigen aantrekken. Op 12 februari doet ze mee aan de tweede voorronde, en die wint ze ook met zowel het maximum punten van de kijkers en de juryleden. In de finale raakte ze als eerste door naar de superfinale, alwaar ze daar ook eerste werd.

   

‘Musiqq’aal duo uit Letland.
Het R&B/Soul/Hip-Hop duo Musiqq zal Letland vertegenwoordigen in Düsseldorf met Angel In Disquise. Het duo, bestaande uit Marats Ogļezņevs en Emīls Balceris is nog maar sinds 2009 bij elkaar maar hebben toch al een radiohit gescoord. Ze leerden elkaar kennen in het LTV-programma ‘Sems’. Toen vroeg Marats aan Emīls of hij mee een groepje wou starten.
  

Op 14 december werd de deelnemerslijst van ‘Eirodziesma 2011’ bekendgemaakt, waar zij ook inzaten. In de tweede halve finale gaan ze door naar de finale. Tijdens die finale op 26 februari gaan ze door naar de superfinale, waar ze ook winnen van Laruis Reiniks en Pieneņu Vīns. Met Angel In Disquise mogen ze dus de Letse eer hoog houden tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op 12 mei in het Duitse Düsseldorf.
    

  
Uitgebreidere info van deze landen, alle andere landen  en het Songfestival van dit jaar is er vanaf 30 april te vinden in ‘Good To Know…’, een eenmalig magazine omtrent het Eurovisie Songfestival 2011. Bestellen kan nu al gratis via goodtoknow@eurovisionbelgium.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

📰 Nieuws