Sinds 21 maart presenteren wij u elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag twee kandidaten van het Eurovisie Songfestival 2011, dat plaatsvind op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei 2011 in de Esprit Arena in Düsseldorf. Op vrijdag kan u op deze site telkens lezen wat ons ‘panel’ van de liedjes vind. We eindigen met de voorstelling van alle 43 kandidaten op donderdag 28 april. Vandaag de afsluiters van de halve finales; Griekenland en Ierland.

   
X-Factorwinnaar en MTV EMA-winnaar. 

De Grieken hebben dit jaar gekozen voor Loukas Yiorkos feat. Stereo Mike en het lied Watch My Dance. Loukas Yiorkos won in 2009 de Grieks/Cypriotische versie van X-Factor en Mihalis Exarhos, oftwel Stereo Mike won in 2008 een MTV European Music Award voor Best Greek Act. Voor het Songfestival hadden de twee nog nooit samengewerkt in de muziekwereld.

  
Op 2 maart was er de nationale finale, die in vrijwel gehele soberheid doorging, tegenover vorige jaren, waar het altijd een groot feest was. Er was geen publiek aanwezig in de studio. Die moesten in een ander zaaltje gaan zitten, waardoor het allemaal al op voorhand opgenomen leek. Yiorkas en Stereo Mike wonnen met Watch My Dance de finale van de favoriet Nikki Ponte. De twee mannen gaan dus met hun krachtige song namens Griekenland naar Duitsland.
      
Zingende tweeling voor Ierland.
De andere zingende tweeling van dit jaar komt uit Ierland; Jedward met hun nummer Lipstick. De twee zingende broers zijn geboren in 1991 en namen in 2009 mee aan de Britse versie van X-Factor. Winnen deden ze zeker niet, maar hun carriére was zeker gelanceerd. Een jaar later brengen ze hun eerste album uit, dat nummer één in Ierland wordt en een zeventiende plaats in het Verenigd Koninkrijk opbracht.
 
In 2011 namen de tweelingbroers mee aan de Ierse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival voor 2011. De twee broers namen het tegen vier anderen op. Voor deze show lekte hun nummer vroegtijdig uit, waardoor de televoting in de show een kleiner aandeel kreeg. Toch wonnen ze de televoting en de juryvoting en werden ze eerste met amper twee punten voorsprong op de nummer twee; Nikki Kavanagh. Jedward zal in Düsseldorf het nummer Lipstick brengen en daarmee ook de tweede halve finale afsluiten.

      

  
Uitgebreidere info van deze landen, alle andere landen  en het Songfestival van dit jaar is er vanaf 30 april te vinden in ‘Good To Know…’, een eenmalig magazine omtrent het Eurovisie Songfestival 2011. Bestellen kan nu al gratis via goodtoknow@eurovisionbelgium.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws