Sinds 21 maart presenteren wij u elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag twee kandidaten van het Eurovisie Songfestival 2011, dat plaatsvind op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei 2011 in de Esprit Arena in Düsseldorf. Op vrijdag kan u op deze site telkens lezen wat ons ‘panel’ van de liedjes vind. We eindigen vandaag met de voorstelling van alle 43 kandidaten. Het laatste land dat we bespreken is Spanje. 
 
Kan Spanje winnen na 42 jaar? 
Hun laatste overwinning dateert al van 1969; dus de Spanjaarden willen nog wel eens winnen. Wie weet met Lucía Pérez en Que me quiten lo bailao.  Ze werd al eens tweede in een grote zangwedstrijd in Chili en ze heeft al drie albums uitgebracht en binnenkort staat er nog een nieuw album gepland. Haar derde album was ook populair in Chili, maar in Spanje bleef het grote succes uit.

  
Onbekend talent kon zich aanmelden tot een bepaalde datum. Er waren twee voorrondes waarin telkens 12 kandidaten meededen. Pérez deed mee aan de eerste voorronde, waarin ze doorstootte naar de halve finale van 12 februari. De televoters kozen voor Lucía Pérez en stuurden haar rechtstreeks naar de finale. Die finale won ze met het nummer Que me quiten lo bailao. Er ontstond nog weer eerder een rel: toen men moest kiezen tussen de liedjes was er een gelijkstand, maar werd er gekozen voor Que me quiten lo bailao, terwijl iedereen toch Abrázame wou. Toen wou een jurylid zijn punten veranderen, maar dat ging niet door.

   

  
Uitgebreidere info van deze landen, alle andere landen  en het Songfestival van dit jaar is er vanaf 30 april te vinden in ‘Good To Know…’, een eenmalig magazine omtrent het Eurovisie Songfestival 2011. Bestellen kan nu al gratis via goodtoknow@eurovisionbelgium.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

📰 Nieuws