Het 57e Eurovisie Songfestival zal in Bakoe plaatsvinden. Het Azerbeidzjaans comité, dat vooral uit hoge pieten bestaat heeft op een persconferentie meegedeelt dat er nog dire locaties in de running zijn. Het Heydar Aliyev Palace is optie één; deze zaal met meer dan 8.000 zitjes bestaat al sinds 1976, maar is de minst te verwachte keuze wegens het plaatsgebrek. Het Tofiq Bahramov Stadium is een andere optie, waar meer dan 37.000 plaatsen zijn, maar nog grote aanpassingen zouden moeten gebeuren.
De derde optie is, zoals gekend een volledig nieuwe arena met 20.000 plaatsen nabij het vlaggenplein met de grootste vlag ter wereld. Meer info wordt er volgende maand verwacht, als de EBU en de Azerbeidzjaanse gastomroep İctimai aan tafel hebben gezeten in Lugano. Enkele dingen zijn al wel bekendgemaakt. Het uur van het festival zal niet worden aangepast en de show zou dus pas om middernacht beginnen in Bakoe. De data van het Eurovisie Songfestival liggen momenteel vast op 22, 24 en 26 mei. Waarschijnlijk blijft het ook dan, want anders komt het ESF voor het eerst in juni te liggen (29 mei, 31 mei en 2 juni 2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws