De lokale media in Azerbeidzjan schrijft in de kranten dat men een een nieuwe arena zal bouwen voor het Eurovisie Songfestival met ruim 20.000 plaatsen in Bakoe. Het zou in de buurt van het nationale vlaggenplein komen; waar ook de grootste vlag ter wereld (70 bij 35) is. Het plein is pas sinds september 2010 open. Bakoe en Azerbeidzjan hebben geen grote zalen die het ESF zouden kunnen huisvesten. In Bakoe is er wel een arena waar 7.000 man binnen kan; maar met het podium erbij zou dat nog geen 4.000 fans kunnen toelaten.

Het ontwerp zou er al zijn; want de stad Bakoe dingde mee naar de organisatierechten voor de Olympische Spelen van 2016, die uiteindelijk naar Rio in Brazillië zijn toegewezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws