Vannacht kregen we het onverwachte bericht voor sommige dat België maar net de finale heeft gemist. Het was dit jaar het meest gehate lied op de internationale forums. Toch werd ons land elfde met 53 punten tijdens de tweede halve finale; als we twee punten meer hadden gehaald stond België in de finale van het Eurovisie Songfestival. In totaal gaven dertien van de 21 stemmende landen punten.
1 punt: Estland, Oostenrijk
2 punten: Cyprus, Israël, Italië, Slovenië
3 punten: Letland
6 punten: Bulgarije, Frankrijk, Moldavië, Nederland
8 punten: Bosnië & Herzegovina, Roemenië
Voor Nederland waren er heel wat minder punten; 8 uit België en een 5 uit Bulgarije; daarmee was Nederland het slechtste land van alle 43 landen van de editie van 2011. In de halve finale gaf België zijn punten als volgt: Bulgarije (1), Israël (2), Slowakije (3), Bosnië & Herzegovina (4), Ierland (5), Estland (6), Denemarken (7), Nederland (8), Roemenië (10) en de Belgische twaalf punten gingen naar Zweden. De twaalf van Nederland ging ook naar Zweden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws