Dana International, die deelnam en won voor Israël in 1998 is terug en dat zullen we geweten hebben. Koppig als ze is staat ze al niet op het podium tijdens de eerste repetitie, maar ergens achter het podium. De tweede repetitie doet ze wel, maar met serieuze vocale uitschuivers. Een achtergrondkoor van vijf jonge meisjes kan de schade nog beperken, maar de hoge noten klinken echt mateloos vals. De achtergrond past dan wel weer bij het lied en dat maakt toch al iets goed. Verder had ze een zonnebril op in de overdekte arena.
Naar eigen zeggen door problemen met haar vlucht, werd de persconferentie afgelast. Echter uit interviews met bepaalde kranten en websites bleek dat ze heel tevreden was over haar  eerste repetitie. Ze vertelde ook dat ze 13 jaar geleden (toen ze het Eurovisie Songfestival won) nog heel jong was en dat ze nu meer volwassen geworden is. Ook is ze kritisch tegenover sommigen hun attitude tegenover het festival: ‘Mensen behandelen het niet met respect.’
Dana zal de volgende maal repeteren op zaterdag 7 mei om 12u. Israël nam voor het eerst deel in 1973 en won in zowel 1978 als 1979 en ook in 1998 met Dana International het Eurovisie Songfestival.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws