Tijdens de persconferentie van de EBU en de Duitse omroep NDR vertelde de nieuwe executive supervisor van de EBU, Jon Ola Sand (foto) , dat hij wil dat elke omroep het Songfestival moet kunnen organiseren.
De laatste jaren worden de festivals steeds groter en nemen er steeds meer landen deel. Maar daardoor stijgt ook het kostenplaatje en daarom vreest men dat indien een kleine of armere omroep wint, het festival niet zouden kunnen organiseren. In tegenstelling tot wat soms beweerd werd, is dit Eurovisie Songfestival nog steeds niet helemaal uitverkocht. Gisteren zaten er ongeveer 16 000 mensen en men verwacht voor donderdag 17 à 18 000 mensen. Ook voor de finale zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
Italië zal ook steeds lid blijven van de Big 5 zolang het deelneemt en als een land buiten deze 5 wint, dan plaatst die zich ook voor de finale. Of er dan het jaar erna 26 finalisten zouden zijn, dat hebben ze nog niet uitgemaakt. Ook het vakjurysysteem is veranderd doordat ze nu de kans krijgen om de liedjes meerdere malen te horen en te bekijken voor dat men punten moet geven.
Als laatste verzekerde de NDR de pers dat incidenten zoals vorig jaar tijdens de finale met Jimmy Jump met de gepaste maatregelen vermeden zullen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws