Het Letse duo Musiqq komt met een vlot radioliedje dat vooral moet overtuigen met zijn liveversie. De twee beginnen met de rug naar het publiek en bij het refrein draaien ze zich om. De vier achtergrondzangers swingen ermee op los. Ook de achtergrond die de Letten hebben meegekregen is een vlot en leuk tafereeltje. Alleen kunnen ze het klapmoment van het achtergrondkoor nog wat aanpassen want het komt krampachtig over. De windmachine wordt hier ook gebruikt voor de kledij van de achtergrondzangeressen te laten wapperen.
Het Letse team kwamen op hun persconferentie toe met zowel Letse als Duitse vlaggen. Over de kostuums vertelden ze: ‘We willen verschillend zijn van de rest, volgens ons is het belangrijk dat we niet verdwijnen in de massa.’ Ook over het podium waren ze beide heel tevreden: ‘Het is heel mooi en groot, we houden van het geluid en hoe alles samen komt.’

De volgende afspraak is op zondag 8 mei om 12:30. In 2000 kwam Letland in de Eurovisiefamilie terecht en twee jaar later was het prijs voor Letland; hun eerste overwinning. De voorbije twee jaar werden ze telkens laatst in de halve finale waarin ze deelnamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws