Evelina Sašenko beschikt over een mooie stem die ze gepast gebruikt, maar het nummer had even goed kunnen deelnemen aan het Eurovisiesongfestival 1961. Het kabbelt maar wat voort zonder tot een hoogtepunt te komen. Ze krijgt gezelschap van een pianist, maar toch verdrinkt ze in het overwegend blauwe podium. Het komt erg bizar over wanneer ze tijdens de tweede strofe plotseling gebarentaal gebruikt om de tekst uit te leggen. Na de teleurstellingen van vandaag kan dit misschien nog net tiende worden.
Evelina was zeer tevreden over haar eerste repetitie: ‘Alles liep tot nog toe perfect en iedereen is heel vriendelijk tegen me.’ Ze onthulde ook dat er geen echt orkest werd gebruikt voor de opname van haar lied. Op de vraag of dit lied niet te moeilijk is voor het Songfestival zei ze: ‘Dit is niet het geval, het is het lied dat telt op het einde, niet de speciale effecten op het podium.’ Op het einde van de persconferentie bracht ze nog één van haar lievelingsnummers en dat was er eentje van Edith Piaf.
Volgende afspraak met Evelina is op vrijdag 6 mei om 12u. Litouwen won nog nooit het grote liedjesfestijn, maar kwam tot een zesde plaats in 2006 met LT United.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

📰 Nieuws