In de dagelijkse round up krijgt u het randnieuwe dat we vandaag hebben kunnen vernemen en krijgt u ook nog eens een overzicht van de afgelopen repetitie- en persconferentiedag. Vandaag sluiten we af met de round up berichten. Ook krijgt u een extra lang verslag over het openingsfeest.

Wat is er vandaag gebeurt?
Düsseldorf 2011 Live: Slovenië start met superstem.
Düsseldorf 2011 Live: Roemenië komt fris opdagen.
Düsseldorf 2011 Live: Betere beurt voor Estland.
Düsseldorf 2011 Live: Vorderingen bij Wit-Rusland.
Düsseldorf 2011 Live: Letste bijdrage kan beter.
Düsseldorf 2011 Live: Indrukwekkende Denen doen het zeer goed.
Düsseldorf 2011 Live: Jedward blijft energiek en zingt goed.
Düsseldorf 2011 Live: Frans pareltje met krachtzanger.
Düsseldorf 2011 Live: Italië doet het met ‘Splenderai’.
Düsseldorf 2011 Live: Blue blijft naar evenwicht zoeken.
Düsseldorf 2011 Live: Dikke pluim voor Duitse inzending.
Düsseldorf 2011 Live: Spanje sluit individuele repetities af.

Gisteren was er het openingsfeest van het Eurovisie Songfestival 2011. Die werd georganiseerd door het Düsseldorfse stadsbestuur. Het feest vond plaats in de Tonhalle in Düsseldorf. Alleen waren de Duitsers fameus kwaad op de RTBF; die zouden ‘onbeschoft’, zo zou het gezegd zijn; nog niets eens laten weten dat ze niet kwamen. Witloof Bay had blijkbaar niet de toestemming om te komen naar de openingsreceptie. De RTBF blijkt het Songfestival dus moe te zijn. Witloof Bay en België was als enigste niet aanwezig. Na de inloop werd de Belgische vlag ook weggezet ergens achteraan.
Toch mocht dat de vreugde niet drukken; alle andere 42 delegaties hadden wel een leuk feestje en kregen ondermeer felicitaties van de burgemeester van Düsseldorf. Hij was uitzonderlijk blij dat zo’n mooi en groot muziekfeest naar zijn stad komt. Hij noemt zichzelf terecht een trotse en fiere burgemeester.

Alle kandidaten hadden hun mooiste jurk of park aangetrokken en kwamen bij elkaar. Dit was ook de laatste keer dat alle 43 kandidaten vriendelijk bij elkaar waren, want vanaf dinsdag zijn het niet bepaald meer vriendjes, maar concurrenten
Ander nieuws:
De Duitsers werken ondertussen al twee jaar samen tussen de zenders DasErste en ProSieben. Om DasErste vrijspel te geven op de avond van de finale heeft ProSieben een hele avond afleveringen van The Simpsons gepland, zodoende om meer kijkers te lokken.
Vandaag was er in Düsseldorf ook heel veel te doen buiten de arena. De jaarlijkse marathon trok weer heel wat volk en daar traden ook verschillende kandidaten op; Daria Kinzer uit Kroatië, TWiiNS uit Slowakije en Zdob și Zdub uit Moldavië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws