Vlatko Illievski uit VJR Macedonië brengt stevige rock, maar toch rock die geen groot publiek bereikt. De zanger doet het ook al niet ideaal en staat op bepaalde moment iets te doen dat niet meer op zingen lijkt. Hij wordt vergezelfd door vijf dansers, waarvan één vrouwelijke. Een voordeel voor de zanger is dat er geen andere liedjes van dit genre in deze halve finale staan. Ook de achtergrond is niet van de beste die we al gezien hebben in Düsseldorf. De vraag blijft of dit gaat aanslaan voor Europa.
Vlatko legde in de persconferentie uit dat hij zowel een acteur als een artiest is, doordat hij al enkele malen meespeelde in tv-series. Zijn lied werd snel geschreven vertelde hij: ‘Wanneer ik de hiphopartiest had gevraagd om een lied te schrijven, belde hij na 20 minuten al terug om te zeggen dat het klaar was. Het werd een lied over een Russisch meisje die hij had ontmoet.’ Hij houdt ervan om op kleine podia op te treden, maar ziet het helemaal zitten op dit grote podium in Düsseldorf.

Vlatko zien we terug op zaterdag 7 mei om 11:30. De Voormalige Joegoslavische Republiek van Macedonië doet sinds 1998 mee aan het Eurovisie Songfestival. Het land is geen hoogvlieger op het liedjesfestijn en haalde als beste resultaat een twaalfde plaats in 2006.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws