Om beurten mochten de ‘Big Five’ elks een kort persmoment inlassen vandaag in de atletiekhal achter de arena, waar het perscentrum is gelegen. Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje probeerden nog om leuke dingen te geven die ze kunnen gebruiken in hun voordeel. Wij bundelden voor u de leukste quotes en de beste woorden van deze persconferentie van ruim 75 minuten. Dit is trouwens de laatste persconferentie zonder dat we de winnaar kennen.
Frankrijk: De Franse delegatie koos voor een song dat door iedereen zou kunnen verstaan worden. Het is tevens een symbool van wat Frankrijk het hele jaar door doet: zichzelf promoten. “Na Patricia Kaas en Jessy Matador kan Amaury zeker ook de Europese hitlijsten veroveren”, zegt zijn manager. De grootste fan van hem is zijn moeder, die hem altijd gesteund heeft en ze was ook aanwezig tijdens deze persconferentie. Amaury heeft de 2 afgelopen halve finales bekeken en zei dat hij graag daar ook al had meegezongen. Maar nu hij rechtstreeks in de finale staat en één van de kanshebbers is, hoopt hij toch te winnen.
Italië: De Italiaanse deelnemer Raphael was heel relaxed tijdens de persconferentie. Hij vind het een hele eer om Italië te kunnen vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival na 13 jaar afwezigheid. De oorspronkelijke versie van zijn lied was langer dan 3 minuten dus moest dit ingekort worden om tegemoet te komen aan de eisen van de EBU maar Raphael maakte zich daar niet druk om.
Verenigd Koninkrijk: Duncan is nog steeds onder de indruk van het grote podium in Düsseldorf. Tevens hopen ze allemaal dat ze hun land fier kunnen maken en dat ze een goede positie bereiken in de finale. Ook maken ze al plannen voor volgend jaar waar ze graag zouden deel uitmaken van het comité dat zal beslissen wie het Verenigd Koninkrijk in 2012 moet vertegenwoordigen want ze willen dat de BBC het elk jaar serieus aanpakt. Simon vertelde nog wat allemaal niet op tv zien: “De zotte feestje, de geweldige atmosfeer en het gevoel dat Eurovisie met zich meebrengt”.
Duitsland: Lena was – ondanks haar ervaring – toch nog zenuwachtig deze middag tijdens de eerste dress rehearsal want het leek voor haar al zoals het morgenavond zou zijn. Het zijn wel al slopende weken geweest voor haar want ze moest van het ene naar het andere feestje, boottochtjes, interviews,… maar toch houdt ze de moed erin en wil ze er vol voor gaan. Ze voelt geen druk vanuit haar land omdat ze vorig al gewonnen heeft, en ze wil zich gewoon amuseren op het podium. Lena is ook voorstander van een wereldwijd songfestival.
Spanje: Lucia was niet geheel tevreden met haar eerste dress rehearsal omdat het geluid niet altijd even goed zat , maar zei ze: “Tegen deze avond zou alles opgelost moeten zijn en kunnen we er vol voor gaan”. Lucia is ook opgegroeid met het Eurovisie Songfestival, want ze keek er vroeger altijd naar met haar moeder en gaf dan elk land punten. In polls en voorspellingen gelooft ze niet echt en wil ze ook niet aandenken, het belangrijkste voor haar is morgenavond het beste van haarzelf te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws