Onze redactie heeft gisteren live de persconferentie bijgewoont en we hebben een korte samenvatting per land voor u geschreven.
Servië: Nina is enorm tevreden met haar finaleplaats. Ze hoopt nog meer magie te kunnen tonen tijdens de finale samen met haar meisjes. Ze was wel vrij zenuwachtig en een beetje bang toen de resultaten kwamen, maar waren superblij toen ze als eersten gekozen werden. Servië lootte als startpositie voor de finale nummer 24.

Litouwen: Evelina antwoordde op de kritiek die ze kreeg en zei: “Dit is jullie verdiende loon.” Maar tevens was ze ook zeer blij met haar finaleplaats. Wanneer de enveloppe met Litouwen werd geopend, sprong ze een gat in de lucht; Ze beseft ook nog niet zo goed wat er allemaal gebeurt is, dit komt nog wel de volgende uren. Litouwen kreeg nummer 4 aangewezen voor de finale. (Echt blij bleek ze er niet mee…)

Griekenland: Loukas (foto) vertelde dat hij echt alles heeft gegeven tijdens deze halve finale. Hij was zeer tevreden met deze kwalificatie en hoopte dat hij tijdens de finale dezelfde prestatie kon neerzetten. Griekenland lootte als startpositie voor de finale nummer 9

Azerbeidzjan: Ell en Nikki feliciteerde elke kandidaat in deze halve finale met een prachtige prestatie, ook de landen die de halve finale niet overleefden. Nigar was zeer blij dat ze kon optreden, maar was een beetje zenuwachtig omdat haar dochters vandaag aanwezig waren in Düsseldorf. Azerbeidjan zal als 19de optreden tijdens de finale.

Georgië: De Georgische delegatie had gehoopt op deze finale maar waren toch blij verrast toen hun naam vernoemd werd. Eldrine heeft wel enkele favorieten, maar vond ook iedereen schitterend vandaag. Ze vindt het ook goed dat sommige landen hun eigen cultuur en land vertegenwoordigen op het songfestival. Eldrine zal als laatste optreden tijdens de grote finale op zaterdag.

Zwitserland: Anna was zeer zenuwachtig toen ze moest optreden maar ze is heel tevreden dat ze de finale gehaald heeft. Op de vraag of ze de nieuwe Celine Dion zou zijn zei ze dat ze dit enkel kan hopen. Zwitserland lootte alsstartpositie voor de finale is het “ongeluksgetal” 13.

Hongarije: Wanneer Kati op het podium kwam, hoorde ze het publiek hard roepen en heel blij reageren. Ze wil hen ook bedanken voor al hun steun en is zeer blij in deze finale te staan. Tevens wil ze al de mensen bedanken die haar tijdens deze periode gesteund hebben. En vanavond zal er ook nog wel een feestje vanaf kunnen. Hongarije zal optreden als nummer 5 tijdens de finale.

Finland: De Tom Dice look-a-like is zeer dankbaar dat de mensen hem in de finale gestemd hebben en dat ze veel goede liedjes naar de finale gestemd hebben. Het is een hele eer om in de finale te kunnen staan. Tot op dit moment is het voor Paradise Oskar nog geen competitie en heeft hij nog geen moment gedacht aan een eventuele overwinning. Hij zal op zaterdag tijdens de grote finale als eerste mogen optreden.

Rusland: De eerste die Alexej feliciteerde met zijn finaleplaats is zijn hond “Mini-Elvis”. Hij is iedereen dankbaar die op hem heeft gestemd. Het was zijn droom om te kunnen optreden op het eurovisiesongfestival en nu hij in de finale staat kan het niet meer stuk. Hij feliciteerde ook de vele grote artiesten die de halve finale niet overleefd hebben. Morgenavond vind een Russisch feestje plaats en met deze finaleplaats wordt het nog beter. Alexej zal optreden als 10de optreden zaterdag in de finale.

IJsland: Het is voor het 3de jaar op rij dat Ijsland als 10de finalist werd gekozen. Toen de enveloppe met hun land werd geopend , sprongen ze bijna op elkaar van vreugde. En ook willen ze deze finaleplaats opdragen aan Sjonni. Voor hen was het belangrijk om hun verhaal te kunnen brengen aan Europa. IJsland lootte als startpositie voor de finale nummer 21.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws