Alle nieuwe finalisten van gisterenavond hebben gisteren kort de pers te kort gestaan en wij hebben voor u het beste verzameld. Dit zijn de korte verslagen:
Estland: Getter Jaani was heel blij toen haar land als eerste uit de enveloppe kwam. Het was zeer goed om als eerste tevoorschijn te komen. De internationale pers had geen vragen dus mocht Getter een positie kiezen voor de finale en dit werd nummer 8

Roemenië: David, de zanger van Hotel FM, begon zijn persconferentie met Daddy Cool te zingen van Bonny M. Ook zei hij dat hij niet meer zenuwachtig zal zijn voor de finale op zaterdag. Hij heeft enorm genoten van zijn performance, en het publiek was echt geweldig. Hij heeft er echt zin in om zaterdag terug te mogen optreden. Daarna was het tijd om een startpositie te kiezen en Hotel FM zal optreden als 17de.

Moldavië: De Moldavische vertegenwoordigers hadden gedroomd dat ze in de finale zouden komen en dit is hen ook gelukt. Ze bedankten dan ook alle fans die voor hen gestemd hebben. Ze beseffen het nog niet goed dat ze in de finale zitten. Moldavië zal in de finale optreden als 15de.

Ireland: De tweelingbroers Jedward waren zoals altijd uitbundig en sprongen op de tafels toen ze hun entree maakten in de zaal. Ze vinden het enorm tof dat ze in de finale zitten en dat er veel over hen gesproken wordt. Voor zaterdag beloven ze ons weer een knotsgekke show maar ze vinden ook dat de concurrentie niet te onderschatten is. De tweelingbroers kozen na een spelletje steen-papier-schaar voor de 6de plaats in de finale.

Bosnië & Herzegovina: Dino Merlin vergelijkt zichzelf met de tweelingbroers van Ierland want hij vroeger ook zo zot als hen. Hij zei ook nog dat in tegenstelling tot 12 jaar geleden er enorm veel veranderd is, zoals de productie is veel groter worden en alles is nu meer digitaal dan vroeger. Dino zal tijdens de finale optreden als 2de.

Denemarken: De Deense delegatie is zeer opgelucht dat ze in deze finale terechtgekomen zijn maar voor hen draait het vooral om een goed lied te brengen. Er werd opgemerkt dat één van de bandleden heel veel rondloopt tijdens het lied en dit symboliseert de weg naar A new tomorrow. Denemarken treedt zaterdag aan als 3de in finale.

Oostenrijk: Oostenrijk is er voor het eerst sinds de invoering van de halve finales erin geslaagd de finale te halen. Nadine zegt dat ze enorm blij is dat ze Oostenrijk naar de finale kon loodsen. Ze was wel heel zenuwachtig toen de enveloppen geopend werden, maar ze waren superblij toen ze hun vlag zagen. Nadine koos nummer 18 als startpositie voor de finale.

Oekraïne: Mika was zeer tevreden met haar optreden deze avond en ze vond het geweldig dat ze bij de 10 finalisten kon zijn. De veren die ze droeg tijdens het optreden waren echt vertelde Mika. De zandtekenares was zeer tevreden over het optreden en alles liep perfect. Oekraïne zal tijdens de finale als 23ste aantreden.

Slovenië: Maja (foto) was zeer tevreden over haar prestatie en dat ze in de finale geraakt is. Ze was heel verwonderd dat ze de finale bereikt had, en ze stond met de mond vol tanden. Ook gaf ze al Maribor door als mogelijke gaststad voor het Eurovisie Songfestival 2012. Of dit zal lukken, zien we zaterdag en dit vanuit positie nummer 20.

Zweden: Eric was niet zo tevreden dat hij als laatste moest wachten om te weten dat hij naar de finale mocht. Als grappend zei hij dat hij hierover de baas van de EBU zal aanspreken. Tijdens de repetities verliep de act met het glas niet altijd even goed maar na enkele wijzigingen van de plaastingen van de explosieven werd dit verholpen en werkte alles normaal. Eric Saade zal optreden tijdens de finale als 7de.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws