Witloof Bay mochten ook repeteren vandaag. Het nummer valt zeker op en komt erg fris en vernieuwend over na de pompeuze ballad en middle-of-the-road popsong. Een dikke pluim om alles accapella te doen. Het geheel wordt op een zeer mooie manier in beeld gebracht, pluim voor de organisatie. Alleen lijkt het niet op een groep, maar zes artiesten die samen staan, hoewel ze elks vocaal er wat van kunnen! Sobere, maar geslaagde achtergrond. Qua uitstraling kan het beter. Zo goed als kansloos voor de finale, maar wie weet.
Witloof Bay vertelde tijdens de persconferentie dat ze beseffen dat er nog veel werk aan de winkel is, doordat ze geen instrumenten gebruikt worden. Ze voelden zich zeer comfortabel op het podium.Ook vertelde Roxor Loops hoe ze op de naam van hun lied kwamen : ‘Ik was aan het zoeken naar een lied voor de website witloofbay.be en liet de “dot” weg en zo kwam ik eraan.’ Ze waren ook zeer verrast dat ze de Belgische nationale finale gewonnen hadden en sloten de persconferentie af met een acapella-versie (hoe kan het ook anders) van J’aime la vie.
De volgende repetitie voor de Belgen is gepland op vrijdag 6 mei om 16u30u. België won in 1986 het Eurovisie Songfestival met J’aime La Vie, dat vandaag trouwens exact 25 jaar geleden is. Vorig jaar haalde Tom Dice de beste Vlaamse prestatie ooit.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws