Allemaal erg druk, zoals verwacht. Achtergrond, props, groepsleden zelf en natuurlijk het rommelige nummer. De leadzanger zingt live niet al te goed, het meisje op de éénwieler is gewoon grappig, maar komt niet eens tot aan grandma’s enkels. Kracht van het nummer: wanneer het eentonig wordt, komt er terug het nodige leven in. Dit zou wel eens dé verrassing kunnen worden. In 2005 nam de groep al eens mee voor Moldavië met Bunika Bate Toba en daar gaven ze het land de beste prestatie tot nu toe.
Zdob şi Zdub vertelde tijdens hun persconferentie dat de grootmoeder Boonika (bekend van hun Eurovisie Songfestivallied uit 2005) deze keer thuis is gebleven maar dat ze hen zeker zal steunen. De hoeden die tijdens de act gebruikt worden zijn typisch Moldavisch, het zijn Kushma’s. Dit is zoals een antenna dat alle kosmische krachten naar hen brengt. Een beetje gekheid kan geen kwaad. Hun doel van dit festival is om iedereen gelukkig te maken met hun lied.

De volgende repetitie staat gepland op vrijdag 6 mei om 18u. Moldavië neemt dus sinds 2005 mee aan het Eurovisie Songfestival en de kandidaten van dit jaar, Zdob şi Zdub haalde toen de beste plaats voor het land tot nu toe; een zesde stek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws