Vanavond start er om 21:00 de twee halve finale van het Eurovisie Songfestival 2011 in Düsseldorf. Aan deze halve finale doen ook de Belgische en Nederlandse groepen mee; Witloof Bay en de 3JS. Straks staat er om 15u nog een derde en laatste ‘dress rehearsal’ gepland. Straks verschijnen er negentien landen aan de start, maar slecht tien zullen doorstoten naar de finale, de andere negen zijn uitgeschakeld. Via televoting en vakjury, die elks 50 % stemaandeel hebben mogen de tien hoogste landen naar de finale.
 
Kandidiaten tweede halve finale:

01. Bosnië & Herzegovina: Dino Merlin – Love in rewind
02. Oostenrijk: Nadine Beiler – The Secret Is Love
03. Nederland: 3JS – Never Alone
04. België: Witloof Bay – With Love baby
05. Slowakije: Twiins – I’m Still Alive
06. Oekraïne: Mika Newton – Angel
07. Moldavië: Zdob si Zdub – So lucky
08. Zweden: Eric Saade – Popular
09. Cyprus: Christos Mylordou – San aggelos s’agapisas
10. Bulgarije: Poli Genova – Na Inat
11. VJR Macedonië: Vlatko Ilievski – Rusinka
12. Israël: Dana International – Ding dong
13. Slovenië: Maja Keuc – No One
14. Roemenië: Hotel FM – Change
15. Estland: Getter Jaani – Rockefeller street
16. Wit-Rusland: Anastasiya Vinnikova – I Love Belarus
17. Letland: Musiqq – Angel In Disguise
18. Denemarken: A friend in London – New Tomorrow
19. Ierland: Jedward – Lipstick

Een reclameonderbreking is er tijdens  Slowakije en Oekraïne en een tweede break is er tussen Roemenië en Estland. In België en Nederland zullen we er niet van merken, want zowel Eén als Nederland 1 onderbreken de show niet voor reclame.
Zowel de Belgen als de Nederlanders stemmen vanavond verplicht mee. In Vlaanderen is de show te volgen via Eén en Eén HD, in Nederland op Nederland 1 en Nederland 1 HD vanaf 21u. In Wallonië is de show ook te volgen op La Une en La Une HD. Voorafgaand zal Eén een speciale uitzending van ‘De Rode Loper’ uitzenden, waarin men kijkt naar de beste Songfestivalhits ooit volgens de bezoekers van hun site.

Wilt u vanavond stemmen? Bel naar het nummer 0905 567 XX of sms XX naar het nummer 60000 De XX vervang je door één van de bovenstaande startnummers. Natuurlijk kan er niet gestemd worden op het nummer ’04’, want dat is het Belgische nummer.

De negentien deelnemende landen stemmen mee vanavond en ook Italië, Frankrijk en gastland Duitsland zenden deze show uit en stemmen daarin mee. Onze site biedt vanavond een stemformulier aan. De einduitslag van vanavond wordt pas bekendgemaakt iets voor het einde van de finale. De presentatie ligt ook vanavond in handen van Anke Engelke, Judith Rakkers en Stefan Raab.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws