Elk jaar wordt er, sinds 1997 de Barbara Dex Award afgeleverd aan de slechts geklede artiest op het Songfestival. De prijs is vernoemd naar de memorabele jurk van Barbara Dex in 1993. Dit jaar gaat de prijs naar de Georgische groep Eldrine, die op het Songfestival met de ‘traditionele’ kledij kwamen optreden. Het leverde hun toch een negende plaats op. 133 mensen stemden op Georgië. Eldrine volgt ondermeer t.A.t.u. (2003), Verka Serduchka (2007) en Milan Stanković van vorig jaar op.
De rest van de top 10 zag er al volgt uit; Jedward (81 stemmen), Zdob şi Zdub (66), Yüksek Sadak (61), Homens da Luta (59), Kati Wolf (56), Aurela Gaçe (45), Daria Kinzer (31), Maja Keuc (28) en Dana International (21) vervolledigt deze lijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Category

📰 Nieuws