Met een kijkcijferrecord van de voorbij editie in Hongarije, heeft de nationale omroep Magyar Televízió (m1) laten weten aan de media dat Hongarije zal meedoen aan het 57e Eurovisie Songfestival in Bakoe. De reacties waren gemengt. Vele waren blij dat Hongarije weer meedeed na een jaar afwezigheid en dat ze voor het eerst sinds 2007 weer in de finale stonden, maar het lage resultaat in de finale van Kati Wolf was dan weer een kleine domper op de feeststemming.
De inzending van dit jaar werd intern gekozen, maar volgend jaar moet de omroep de artiest en/of lied laten kiezen door het Hongaarse publiek. Dit komt omdat de EBU een  nieuwe regel heeft ingevoerd, die zegt dat het publiek in zake van inzending toch enige keuze moet hebben. Meer informatie komt snel naar buiten, aldus de zegsman van de omroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws