Israël slaagt de 57e editie van het Eurovisie Songfestival over. Volgend jaar op 26 mei, de dag van de finale in Bakoe is er in Israel het Shavuot, een Joods religieus feest. Op die dag zenden de Israëlische zenders geen amusementsshows uit en wordt er in het algemeen geen televisie gezien. In het verleden moest Israël al eens verstek laten gaan in 1980, 1984 en 1997 wegens een nationale herkenkings- of feestdag. Dit jaar haalde Israël trouwens voor het eerst sinds 2007 de finale niet. 
De IBA heeft misschien nog een schrale hoop; de European Broadcasting Union beslist pas volgende maand definitief de data en kan misschien nog vragen om de data te vervroegen/verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws