Voor het eerst sinds de herinvoering van de jury in 2009 zijn de jury en de televoters het oneens over de winnaar. De EBU maakte vandaag de gesplitste resultaten van de (halve) finale(s) bekend. Italië won de jurystemming en Azerbeidzjan de televoting. Azerbeidzjan volgde op twee bij de jury’s, terwijl Italië bij de televoters uit de top 10 viel. In de eerste halve finale won dan weer – geheel onverwacht – Litouwen bij de jurys en Griekenland bij de televoters. Slovenië en Zweden wonnen dan weer respectievelijk de jury- en televoting in de tweede halve finale.
België eindigde dan weer achtste bij de jury’s en twaalfde bij de televoters met respectievelijk 71 en 50 punten. Nederland eindigde voorlaatst bij de jury en laatst bij de televoters.
Volgens de jury hadden San Marino en Malta uit de eerste halve finale in de finale moeten staan. Rusland en Georgië namen hun plaats bij de televoters. Armenië, Noorwegen en Turkije stonden wel in de top 10 van de kijkers. In de tweede halve finale hadden België en Slowakije in de finale moeten staan volgens de jury. Bosnië & Moldavië kregen dan wel weer punten genoeg van de televoters om door te gaan.

Klik hier voor de gesplitste uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws