Dat België en de VRT weer meedoen aan het Eurovisie Songfestival was al geweten na het Songfestival in Oslo van vorig jaar. Steve De Conick reageerde op de nieuwe EBU-regel, waarbij de omroep zeker het lied en/of de artiest moet laten kiezen door het publiek als volgt: ‘Als er een verplichte preselectie moet komen, zullen wij een minimale invulling geven voor de EBU’. Dat betekent waarschijnlijk dat er weer één artiest wordt gekozen die dan twee liedjes zal zingen.
De Conick zegt ook nog dat ze dus trouw blijven aan het ‘Tom Dice-parcours’; één van de verstandigste keuzes ooit van de VRT. Een naam zullen we nog niet snel mogen verwachten. Waarschijnlijk rond de jaarwisseling zal er een naam worden gepubliceerd. De ‘verplichte’ show zal sowieso weer op Eén worden uitgezonden en de naam Eurosong meekrijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws