Het enige wat de winnaars Ell/Nikki onmiddellijk konden uitbrengen na hun zege was: “We houden van jullie Europa”.Ze openden hun persconferentie met een typisch lied uit Azerbeidjan. Ze waren zeer tevreden met hun optreden en vinden het fantastisch dat ze gewonnen hebben. Ze denken dat ze het verschil konden maken tegenover de andere landen, doordat ze hun volledige ziel gelegd hebben in dit lied.  Of ze volgend jaar dezelfde weg zullen opgaan als Lena dit jaar deed, weten ze nog niet helemaal.
Eldar en Nikki zijn ook heel blij dat ze nu terugkunnen naar hun thuisland en ze zijn heel blij dat zoveel Azerbeidzjan hen gesteund hebben. Ze verwachten dan ook bij hun thuiskomst een geweldig feestje. Nikki woont de laatste jaren in het Verenigd Koninkrijk, maar de eerstkomende dagen/weken zal ze toch terugkeren maar daarna zal ze zeker nog in Londen gaan wonen.
“Nu dat Armenië en Azerbeidjan elk een songfestival gewonnen hebben, dan kunnen ze nu samenwerken om al de ruzies uit te praten?” vroeg een journalist. Eldar antwoorde vrij diplomatisch dat het eventueel kan helpen, want zoals we allemaal weten liggen ze in ruzie en ook dit jaar gaf Armenië geen punten aan Azerbeidjan.
Ze weten nog niet echt wat de volgende stap in hun carrière zal zijn. Ze overwegen een solocarrière maar een duocarrière kan ook nog altijd. Hun lied Running Scared zouden ze graag nog uitbrengen in het Frans, Duits en Spaans. Ze hebben dus nog heel wat plannen om Europa, Azië en zelfs Antartica te veroveren.  Maar ze hebben ook al fans aan de andere kant van de wereld want een Australische radiozender zal zeker het lied spelen. Enkel vroeg deze man zich af hoe hij in Bakoe zal geraken. Hmm, hij is niet de enige… De holebi’s zijn zeker – ondanks het conservatieve karakter van Azerbeidjan – welkom vertelde Eldar nog.
Eldar en Nikki vonden het geweldig dat ze 2 weken in Dusseldorf konden verblijven en ze willen de Duitsers bedanken voor hun gastvrijheid. Hierna was het tijd voor de EBU Executive supervisor, Jan Ola Sand, om de Azerbeidjaanse delegatie een officiële uitnodiging te geven om in juni naar Genève te komen om de voorbereidingen van het Eurovisie Songfestival 2012 te bespreken. Hierna was het tijd voor een fotoshoot voor de massaal aanwezige pers en hierna werd er nog champagne uitgedeeld. En waarschijnlijk werd er de hele nacht nog stevig doorgefeest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws