Ook Zweden doet volgend jaar weer mee aan het Eurovisie Songfestival en heeft vandaag de inschrijvingen gestart voor Melodifestivalen 2012. De formule met 32 kandidaten in vier voorrondens, een herkansingsronde en de uiteindelijke finale blijft behouden. Enkel komt er nu maar één webjoker en geen twee en zal er ook enkel het nummer gezocht worden via de webjoker. Melodifestivalen 2012 zal traditiegetrouw weer in februari en maart plaatsvinden.
Zweden eindigde dit jaar op de bronzen derde positie met ‘Popular’ van Eric Saade. Het was voor het eerst sinds de overwinning van Charlotte Nilsson in 1999 dat Zweden nog eens zo’n hoge plaats haalde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws