Op 10 december dit jaar zal Zwitserland (waarschijnlijk) de eerste Eurovisie Songfestivalkandidaat kiezen. Vanaf 1 september, de dag dat ook de liedjes gepubliciceerd mogen worden volgens de regels van de EBU kunnen de geïntereseerden zich aanmelden via de internetinschrijving. Zes worden er gekozen van het internet, drie door de radiozender DRS3 (Duitstalig), twee door RTS (Franstalig) en ook twee door de Italiaanstalige RSI. De winnaar wordt via televoting beslist en wat ook opmerkelijk is, is dat men tijdens de nationale finale niet de volledige versie, maar een versie van twee minuten zal moeten bregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws