NRK heeft de inschrijvingen gestart van Melodi Grand Prix 2012. Dat zal een extra feestelijke worden, want het is de vijftigste keer dat de muziekwedstrijd zal worden gehalen. Daarmee heeft Noorwegen de oudste voorronde van Europa in huis. Nog tot 2 september kunnen artiesten zich inschrijven. Daarna nodigt NRK ook nog artiesten en componisten uit, die van alle nationaliteiten mogen zijn. Ofdat dezelfde selectiemethode wordt gebruikt als de vorige jaren, is nog niet bekend.
Noorwegen haalde vrij onverwacht de finale niet dit jaar met het zomerse ‘Haba Haba’ van Stella Mwangi. Nog verbazender was de zeventiende plaats in de halve finale op slechts negentien deelnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws