De Deense omroep DR heeft vandaag de inschrijvingen gestart voor Dansk Melodi Grand Prix 2012. De inschrijvingen zijn tot komende 26 september, 12 uur ’s middags. De finale zal waarschijnlijk weer met 10 artiesten zijn, waarvan er 6 uit de inschrijvingen zullen komen. De resterende vier worden op verzoek van de omroep geschreven. Er mogen alleen maar Denen meedoen aan de wedstrijd en ook inwoners van Faeröer zijn welkom. De finale is op zaterdag 21 januari in de Gigantium in Aalborg, die plaats bied aan ruim 8.5000 personen voor concerten.
De laatste twee jaar heeft Denemarken telkens een plek in de top 5 gehad. Dit jaar eindigde A Friend In London op de vijfde plaats met ‘New Tomorrow’ en eindigde ze tweede in hun halve finale, achter Zweden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws