Ook dit jaar zal de Zwitserse nationale in de Bodensee Arena plaatsvinden in Kreuzlingen. De inzending voor volgend jaar wordt dit jaar nog gekozen, op 10 december. Enkele wijzingen zijn er al aan die finale, ondermeer dat er twee kandidaten meer in de finale en dat er maar liedjes van twee minuten worden gezongen, die later naar de maximale drie minuten zullen worden verlengt. Zes liedjes komen van de SF en drie van DRS3 Radio, beiden Duitstalig. Drie van de Franstalige RTS en twee van de RSI, die instaat voor de Italiaanssprekende bevolking.
De Franstalige RTS heeft ervoor gekozen om de liedjes te laten uploaden op een website tot 31 september. Nadien kiest een jury de beste tien inzendingen en worden deze tussen 20 en 30 oktober op de RSI radios en televisiestadions getoond. De luisteraars/kijkers kunnen dan beslissen, samen met een jury en de beste drie zijn dan de Franstalige kandidaten op 10 december.
De SF, die het hele gebeuren organiseerd heeft, net zoals vorig jaar, een site waar er tussen 1 september en 30 september een internetstemming wordt gehouden van de geuploade liedjes. De resultaten van de internetstemming worden samengebracht met een proffesionelle jury. De zes beste gaan ook door naar de finale.
DRS 3 en RSI hebben nog niets bekendgemaakt, maar de Italiaanstalige RSi heeft al opgeroepen om liedjes naar Lugano te sturen. De winnaar, Anna Rossinelli kwam uit de internetstemming van SF. Op 10 december eerstkomende is er op zowel SF, DRS3, RTS en RSI de liveshow te zien, die opnieuw de naam ‘Die grosse Entscheidungs Show’ zal dragen. Sven Epiney zal naar alle waarschijnlijk opnieuw presenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws