Dit jaar waren er maar liefst twee oud-winnaars die terugkeerden naar het Songfestival. Wie deed hen dat voor, of kon het ook andersom? Eerst deelnemen en niet winnen en enkele edities later het wel doen. Het waren er 19; 19 winnaars die voor of na hun overwinning deelneemden. Gedurende 19 weken kijken we elke zaterdag dus naar één winnaar terug.
In 1957 won ze het Songfestival, maar een jaar ervoor was ze ook al aanwezig. Corry Brokken ging 4 keer naar het Songfestival, waarvan één keer als presentatrice.
Deelname 1: 1956; onbekend
Deelname 2: 1957; 1e plaats (31 punten)
Deelname 3: 1958; 9e plaats (1 punten)
In de nationale finale van 1956 verdelen Corrie Brokken en Jetty Paerl de buit; ze mogen allebei met één liedje naar het Songfestival in Lugano. Beiden winnen ze niet, maar voor Corrie is het zeker niet het laatste Songfestival.

Het jaar erna houdt Nederland vast aan het idee van twee liedjes per artiest, en Corrie Brokken wordt zowel eerste als tweede. Landgenoot Marcel Thielemans deed ook mee aan diezelfde nationale finale. Op het Songfestival in toen nog West-Duitsland zong ze als zesde ‘Net Als Toen’. Tijdens de puntentelling, die toen als zéér modern werd omschreven, werd al snel duidelijk dat Nederland zijn eerste overwinning beet had. Corrie wordt als een held onthaald in Nederland en het land mag de volgende editie hosten.

Ook in 1958 zijn er weer twee liedjes per artiest, en Corre Brokken is weer van de partij. Met ‘Heel De Wereld’ wint ze ruim en haar andere lied wordt ook hier tweede. Op het Songfestival in de AVRO Studio in Hilversum werd ze nu wel roemloos voorlaatste en kreeg ze één puntje van Zwitserland.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws