Dit jaar waren er maar liefst twee oud-winnaars die terugkeerden naar het Songfestival. Wie deed hen dat voor, of kon het ook andersom? Eerst deelnemen en niet winnen en enkele edities later het wel doen. Het waren er 19; 19 winnaars die voor of na hun overwinning deelneemden. Gedurende 19 weken kijken we elke zaterdag dus naar één winnaar terug.
Frankrijk is met vijf overwinningen één van de succesvolste winnaars op papier. Isabelle Aubret sleepte in 1962 al de derde overwinning in de wacht voor Frankrijk met ‘Un premier amour’. In 1968 was ze terug op het Songfestival.
 

Deelname 1: 1962; 1e plaats (26 punten)

Deelname 2: 1968; 3e plaats (20 punten)
In 1961 werd ze al derde in de nationale Franse finale met “Le gars de l’importe où’, maar blijkbaar maakte ze zo’n grote indruk op de Fanse televisie dat ze intern werd gekozen in 1962. Claude-Henri Vic en Roland Stephane schreven voor haar ‘Un premier amour’. De oud-turnster ging met de dramatische ballade, waar ze ook overduidend won, met het dubbele van de nummer 2, Monaco.

Na een paar jaar, met wisselende succesen; contacteerde de ORTF haar voor een tweede deelname. Hier zei ze ook opnieuw ja. Opnieuw werd ze dus intern gekozen, net zoals het liedje. Met ‘La Source’, een heel ander liedje dan haar winnend lied ging ze naar Londen in 1968. Nu eindigde op een derde stek, achter Cliff Richards ‘Congratulations’. Nu brengt ze nog steeds liedjes uit in Frankrijk.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws