Dit jaar waren er maar liefst twee oud-winnaars die terugkeerden naar het Songfestival. Wie deed hen dat voor, of kon het ook andersom? Eerst deelnemen en niet winnen en enkele edities later het wel doen. Het waren er 19; 19 winnaars die voor of na hun overwinning deelneemden. Gedurende 19 weken kijken we elke zaterdag dus naar één winnaar terug.

Derde keer, goede keer. Dat moet Udo Jürgens gedacht hebben. Drie keer op een rij nam hij deel aan het Eurovisie Songfestival en zijn derde poging was de goede.
 

Deelname 1: 1964; 6e plaats (11 punten)

Deelname 2: 1965; 4e plaats (16 punten)
Deelname 3: 1966: 1e plaats (31 punten)

In 1964 wordt Udo Jürgens intern geselecteerd door de ORF met het lied ‘Warum nur warum’, die daarmee naar Kopenhagen trekt. Het lied valt in de smaak bij de Duitse jury, die hem de maximale score geeft. Uiteindelijk eindigt hij op de zesde plaats in Denemarken. Een jaar later kiest de omroep weer intern voor de ster en doet hij het twee plaatsen beter in Napels, met 16 punten op de vierde plaats met ‘Sag ihr, ich lass sie grüßen’

Twee jaar na de eerste deelname is Udo Jürgens er voor de derde keer bij. Met ‘Merci, Chérie’ wordt hij tot één van de favorieten gerekend, en die favorietenrol wordt ook werkelijkheid. Oostenrijk haalt bijna het dubbele aantal punten dan de number twee, Zweden. 31 punten brengen het Eurovisie Songfestival een jaar later naar Oostenrijk. Dit jaar bracht Udo Jürgens nog een nieuw album uit; ‘Der ganz normale Wahnsinn’
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Category

📰 Nieuws